Fiul Vetei Păsculescu, arestat într-un dosar de skimming

0
1129

Alin Ovidiu Păsculescu, fiul Vetei Păsculescu, director la Administraţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) Dolj şi candidat la un loc în Parlament din partea ARD Dolj, a ajuns după gratii într-un dosar vizând comiterea de infracţiuni de skimming. Tânărul, angajat al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret (DJST) Dolj, împreună cu alţi trei membri ai grupării infracţionale, au fost arestaţi preventiv pe 29 de zile vineri după-amiază, în urma unei acţiuni a poliţiştilor şi procurorilor de crimă organizată craioveni desfăşurată joi seară. Oamenii legii au făcut şapte percheziţii, la locuinţa unuia dintre cei vizaţi de acţiune fiind descoperite, în plus, mai multe ghivece cu canabis şi 150 de grame de canabis. Cei patru au declarat deja recurs împotriva arestării preventive, recurs ce se va judeca la Curtea de Apel Craiova.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, împreună cu procurorii DIICOT Craiova, cu sprijinul ofiţerilor SIPI Dolj şi al „mascaţilor” de la IPJ Dolj, au făcut, joi seara, şapte percheziţii domiciliare – cinci în Craiova şi câte una în Călăraşi şi Dăbuleni –, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale specializate în infracţiuni de skimming.

În urma descinderilor au fost găsite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor trei dispozitive tip „gură de bancomat”, componente electronice pentru copierea datelor de la ATM-uri bancare şi instrumente necesare confecţionării acestora, 27 de carduri bancare, 9 laptop-uri, 65 CD/DVD, 9 telefoane mobile, 13 cartele SIM şi mai multe înscrisuri. În plus, în timpul percheziţiei efectuate în Dăbuleni, la locuinţa lui Daniel Valentin Popa, de 30 de ani, oamenii legii au dat şi peste 150 grame de canabis şi 10 plante în diferite stadii de vegetaţie (cultură in door).

Mai multe persoane au fost duse la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, pentru audieri, în urma acestora procurorul de caz dispunând reţinerea pentru 24 de ore a lui Mihai Cristian Popa (29 de ani), din Craiova, Daniel Valentin Popa (30 de ani), din Dăbuleni, şi Adrian Gaie (28 de ani), din Craiova. În plus, întrucât nu a fost găsit la domiciliu în momentul acţiunii, oameni legii au declanşat operaţiunea „Năvodul” pentru a da de urma lui Alin Ovidiu Păsculescu (26 de ani), din Craiova, inspector asistent la DJST Dolj, fiul Vetei Păsculescu, director al ANIF Dolj şi candidat pentru un loc în Parlament din partea ARD Dolj.

Vineri după-amiază, cei trei tineri reţinuţi au fost prezentaţi Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pe 29 de zile, procurorii DIICOT solicitând mandat şi pe numele lui Păsculescu. Instanţa a admis propunerea, a dispus arestarea preventivă a celor patru, în cursul serii Alin Ovidiu Păsculescu fiind încarcerat în arestul IPJ Dolj. Cei patru sunt acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat, deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, vânzarea, importul sau distribuirea de dispozitive, programe informatice, parole ori coduri de acces, în scopul săvârşirii de infracţiuni, deţinere de droguri de risc şi cultivare de droguri de risc.

Potrivit anchetatorilor, gruparea era supravegheată de anul trecut, membrii ei fiind suspectaţi că au achiziţionat componente electronice din Hong-Kong, pe care le-au introdus în ţară şi cu care au confecţionat aparatură de skimming pe care se pregăteau să o folosească în state ale Uniunii Europene.

 

Reamintim că Alin Ovidiu Păsculescu a devenit cunoscut în urmă cu trei ani, când a fost implicat într-un grav accident de circulaţie petrecut la ieşirea din Dăbuleni. Pe 6 iunie 2010, pe DN 54 A, la ieşirea din Dăbuleni autoturismul Ford Mondeo în care se aflau Păsculescu şi Alina Glăvan, de 18 ani, din localitate, s-a izbit violent de un stâlp din beton. Fata a decedat în urma impactului, iar tânărul, căruia îi aparţinea maşina, a suferit mai multe leziuni, între care şi o fractură. Varianta oficială a fost că la volan s-ar fi aflat tânăra de 18 ani, însă au existat suspiciuni că lucrurile n-ar fi stat chiar aşa, părinţii tinerei susţinând că fata a fost mutată pe scaunul şoferului după accident.