Întâlnire la Ambasada Chinei pentru prezentarea concluziilor recentului forum

0
343

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, ia parte, astăzi, la o întâlnire organizată la Ambasada Republicii Populare Chineze în România, la invitaţia ambasadorului Huo Yuzhen. Discuţiile vor oferi participanţilor ocazia de a-şi prezenta concluziile în urma Forumului reprezentanţilor autorităţilor locale din China şi ţări din Europa Centrală şi de Est, desfăşurat la Chongqing (China), în perioada 2-4 iulie a.c., la care preşedintele CJ Dolj a fost prezent alături de prim-ministrul Victor Ponta.

„Am fost deosebit de onorat să primesc invitaţia şi îi voi da curs cu toată plăcerea. Salut această iniţiativă, care ne oferă prilejul de a vorbi pe larg despre ce a însemnat reuniunea de la Chongqing şi despre cum putem fructifica, de acum înainte, posibilităţile de cooperare în domenii precum investiţii, comerţ, cultură şi turism, care s-au deschis cu această ocazie. Pentru noi, prezenţa la acest forum a însemnat şansa de a promova judeţul Dolj într-o ţară cu o forţă financiară uriaşă, de a face cunoscute facilităţile pe care le putem oferi investitorilor care vor veni aici, precum şi potenţialul de afaceri al acestei regiuni. A fost, în definitiv, şi un privilegiu, ţinând cont că doar cinci preşedinţi de consilii judeţene din România au luat parte la reuniune”, a declarat Ion Prioteasa.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj spune că întâlnirea organizată astăzi este cu atât mai importantă cu cât la forumul din China a luat parte şi ambasadorul Republicii Populare Chineze în România şi, astfel, „vom putea afla nemijlocit care a fost impresia pe care a produs-o participarea noastră la acest eveniment.