Mihai Eminescu – 131 de ani de la moarte

0
273

Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii “Mihai Eminescu” organizează, astăzi, manifestări dedicate împlinirii a 131 de ani de la moartea poetului Mihai Eminescu, a anunţat, printr-un comunicat de presă, conducerea instituţiei de cultură din judeţul Botoşani. Potrivit comunicatului, manifestările au debutat, la ora 10,00, cu un Te Deum oficiat în bisericuţa familiei Eminovici de la Ipoteşti, urmat de o depunere de flori la bustul poetului din incinta Memorialului Ipoteşti. Evenimentele ulterioare vor avea loc doar online, pe fondul restricţiilor generate de epidemia de coronavirus.

Premiul pentru traducerea şi promovarea operei eminesciene unui traducător va fi anunţat pe pagina de internat a memorialului Ipoteşti (http://www.eminescuipotesti.ro/), acolo unde “va fi disponibilă înregistrarea textului de Laudatio şi răspunsul la Laudatio”.

Arhiepiscopia Bucureştilor a anunţăt că luni, 15 iunie, la împlinirea a 131 de ani de la moartea poetului naţional Mihai Eminescu, va fi săvârşită o slujbă de pomenire în Cimitirul Şerban Vodă (Bellu) din Capitală.

Casa Artelor “Dinu Lipatti” invită publicul, duminică, de la ora 17,00, la o întâlnire online dedicată lui Mihai Eminescu, pentru a urmări recitalul extraordinar de poezie şi muzică românească ‘Eminescu-Enescu-Lipatti’, susţinut de actorul Adrian Titieni şi pianistul Horia Maxim. Evenimentul a avut loc în Salonul de Muzică al Casei Lipatti în anul 2018, la evenimentul ‘Centenarului Marii Uniri’, iar acum va fi o premieră online.

Tot cu această ocazie, Romfilatelia va introduce în circulaţie, luni, o emisiune de mărci poştale dedicate lui Mihai Eminescu. Ambele timbre ale emisiunii “Mihai Eminescu, poet al credinţei neamului românesc” au valoarea nominală de 8,50 lei.