PSD a votat retragerea sprijinului politic pentru Guvernul Grindeanu

0
214

dragnea-tariceanuPSD a votat retragerea sprijinului politic pentru Guvernul Grindeanu, a declarat în urmă cu câteva minute preşedintele PSD, Liviu Dragnea, în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută alături de Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE. Toţi miniştrii Cabinetului Grindeanu au demisionat, iar demisiile au fost depuse la Secretariatul General al Guvernului, urmând ca acestea să fie transmise la Palatul Cotroceni. Retragerea sprijinului politic a fost votată în unanimitate.

Totodată, membrii CExN au votat în tot unanimitate pentru excluderea din PSD a celor care, posibil, la cererea lui Grindeanu, vor accepta să facă parte din Cabinetul lui. Numărul total de voturi a fost în ambele cazuri de 68. Premierul Sorin Grindeanu a părăsit şedinţa Comitetului Executiv al PSD şi a plecat la Palatul Victoria, acolo unde va susţine declaraţii de presă după decizia din partid. Premierului Sorin Grindeanu i-au fost propuse mai multe oferte dacă ar fi demisionat din fruntea Executivului, printre care şefia Autorităţii de Supraveghere Financiară, Curţii de Conturi sau chiar a Serviciului de Informaţii Externe, au spus miercuri seara unele surse politice.

              “Am avut şedinţă CEX PSD. O şedinţă în care am făcut evaluarea implementării programului de guvernare. O analiză anunţată imediat după ce a instalat noul guvern, în ianuarie. Sigur că există varianta în care să facem o evaluare superficială, în care lucrurile care nu merg să fie ascunse, sau era varianta nu foarte confortabilă să spunem adevărul, indiferent cât ar fi de crud. Nu a avut neapărat ca obiectiv anumite personaje să fie promovate sau demise. S-a lucrat la un document care să ne arate unde suntem şi, foarte important, să luăm decizia corectă. E o acţiune în premieră când un partid are curajul să-şi facă radiografia la 6 luni de guvernare. Nu cred că ce s-a mai întâmplat în trecut când au fost păstrate guverne care au ruinat ţara. Documentul ne-a aratat ca direcţia e bună, dar ritmul de implementare e destul de scăzut. Lumea e într-o dinamică de dezvoltare foarte mare. CEX a luat act de câteva lucruri: toţi membrii PSD din guvern şi-au prezentat demisiile înainte de CEX. Și nu vorbim de celebrele demisii în alb pe care nu le-am văzut, ci demisii scrise de ei. O singură excepţie, ministrul Comunicaţiilor, care o va trimite prin mail….”, a subliniat Liviu Dragnea.

        La rândul său, Călin Popescu Tăriceanu a spus că în politică, timpul nu rezolvă nimic, problemele nerezolvate se răsfrâng brutal asupra celor care generează crize. “Azi, Biroul Politic Central ALDE a discutat raportul de evaluare a guvernului.  Din păcate, analiza ne-a dus la concluzii nedorite – o slabă performanţă a guvernului. Suntem constienti ca exista o discrepanta majora intre percepţia publică generală legată de performanţa guvernului si realitate. Percepţia publica parea una mai degraba pozitivă dar analiza amanuntita releva o situatie care devine mai mult decât preocupantă şi ne da temerea ca riscăm să eşuam…”, a precizat liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.