ISU Dolj participă la Competiţia Naţională de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat

0
218

IMG-20170615-WA0030Potrivit ISU Dolj, astăzi şi mâine, în municipiul Slatina, parcarea Clubului Nautic „Plaja Olt”, se desfăşoară faza a II-a zonală a ,,Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat”. Competiţia a început astăzi, la ora 08.45, cu desfăşurarea festivităţi de deschidere, în prezenţa oficialităţilor judeţene şi locale şi a inspectorilor şefi ai unităţilor participante.

Competiţia Naţională de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat este organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab” al judeţului Olt, cu sprijinul instituţiilor locale şi judeţene, iar la această etapă vor participa echipajele din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă ale judeţelor Olt, Dolj, Gorj, Vâlcea, Argeş şi Mehedinţi.

Competiţia cuprinde două probe: proba de descarcerare din autovehicule şi proba de acordare a primului ajutor calificat. Cele două probe sunt independente şi se desfăşoară simultan.

Echipele calificate vor participa la Etapa III naţională – organizată de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), cu participarea a opt echipe pentru fiecare probă, din care şapte echipe calificate din faza zonă şi echipa reprezentativă a inspectoratului organizator.

Scopul competiţiei este de învăţare şi de testare a deprinderilor, printr-o evaluare strictă, unde participanţii sunt încurajaţi să-şi autoevalueze propriile practici şi tehnici.

Menţionăm că, echipa ISU DOLJ este calificată la Campionatul Mondial, la proba de descarcerare din autovehicule ce va avea loc în luna august – septembrie la Târgu Mureş.