FRF şi LPF, achitate, Sandu şi Dragomir, la fel în dosarul dezafilierii FCU Craiova

0
250

Curtea de Apel a anunţat verdictul în cazul procesului intentat în cazul dezafilierii FCU Craiova. Astfel, Dumitru Dragomir şi Mircea Sandu au fost achitaţi. Decizia este definitivă. LPF şi FRF nu trebuie să mai achite prejudiciul decis de Tribunalul Bucureşti (1 084 592 000 de lei, peste 240 de milioane de euro), fiind achitate.

Instanţa a decis păstrarea sechestrului instituit asupra bunurilor lui Sandu, Dragomir şi LPF, pentru un eventual proces în civil, pe care să îl intenteze Adrian Mititelu.

Procurorii ceruseră condamnarea fostului preşedinte al FRF, Mircea Sandu, şi a fostului preşedinte al LPF la pedepse cu executare orientate spre maximum, respectiv la câte 14 ani de închisoare pentru fiecare.

Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir au fost condamnaţi, în luna iunie 2016, de Tribunalul Bucureşti, la câte trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul dezafilierii FCU Craiova, şi au fost stabilite despăgubiri către club de peste un miliard de lei. FRF a formulat apel, judecat de Curtea de Apel Bucureşti.