„Donează şi dotează” – proiect caritabil pentru educaţie

0
131

Asociaţia Junior Chamber International (JCI) Craiova va organiza mâine, 16 iunie, începând cu ora 18.00, la Hotel Prestige, evenimentul „Donează şi dotează”, împreună cu Școala Generală nr. 22, căreia îi vor fi destinate sumele colectate. Banii vor fi folosiţi de instituţie pentru îmbunătăţirea condiţiilor oferite elevilor.

scoala„Donează şi dotează” este un proiect caritabil care se vrea un model de bună practică în educaţia românească. Proiectul promovează lucrul în echipă, informarea, comunicarea şi conştientizarea faptului că reorientarea sistemului de învăţământ către elevi se poate realiza doar prin aceste valori.

În cadrul acţiunii de mâine, elevii fiecărei clase de la Școala Generală nr. 22 vor realiza în echipă, alături de un cadru didactic coordonator, un obiect de natură artistică, ştiinţifică etc. care se va vinde prin licitaţie. Cumpărători pot fi părinţi, cadre didactice, invitaţi ş.a. „Părinţii se pot alătura conceptului de echipă prin participarea lor directă la licitaţie cu servicii profesionale, pe care le pot oferi. Beneficiara acestui serviciu va fi o altă persoană aflată la eveniment care are nevoie de acel serviciu şi pentru care oricum ar plăti. De exemplu, un medic oferă o consultaţie, un alt părinte o achiziţionează pentru că are nevoie de ea, dar banii îi donează scolii”, precizează organizatorii evenimentului.

Misiunea JCI Craiova este aceea de a fi o platformă de oportunităţi de dezvoltare prin care tinerii dobândesc puterea de a crea schimbări pozitive în comunitatea în care trăiesc. Proiectele JCI Craiova se desfăşoară pe bază de voluntariat şi sunt axate pe cele patru arii de dezvoltare: antreprenoriat şi business, dezvoltare personală şi leadership, responsabilitate socială – implicare în comunitate, relaţii internaţionale şi implementarea obiectivelor mileniului.