Asociaţia „Vasiliada” – 15 ani de activitate social-filantropică

0
66

Vasiliada 1Asociaţia „Vasiliada”, organizaţie nonguvernamentală aflată sub patronajul Mitropoliei Olteniei, împlineşte 15 ani de activitate social-filantropică în Sud-Vestul României. Pentru a marca această sărbătoare, asociaţia va organiza până la sfârşitul anului o serie de evenimente publice. Primul dintre ele are loc astăzi, de la ora 12.00, în Piaţa „Fraţii Buzeşti” din Centrul Vechi al Craiovei, şi cuprinde foto-expoziţia „Vasiliada în imagini”, ateliere de creaţie, o piesă de teatru de păpuşi şi un concert de muzică folk susţinut de Mădălina Amon şi grupul „Generaţia Folk”.

În cei 15 ani de activitate socială, Asociaţia „Vasiliada” a devenit una dintre cele mai reprezentative organizaţii caritabile din Oltenia, asigurând servicii sociale pentru numeroase categorii de persoane aflate în dificultate, precum: copii aflaţi în situaţii de risc, tineri cu dizabilităţi, persoane vârstnice sau fără adăpost, persoane de etnie romă sau aflate în căutarea unui loc de muncă.

De asemenea, Asociaţia „Vasiliada” a iniţiat numeroase parteneriate cu instituţii publice şi private pentru a dezvolta proiecte şi campanii, la care s-au alăturat şi numeroase persoane publice: Baroneasa Emma Nicholson de Winterbourne, Paula Seling, Tudor Gheorghe, Felicia Filip, Liana Stanciu, Cristian Mihăilescu, Ducu Bertzi, Ovidiu Cuncea, Nataşa Raab, Diana Țugui.Vasiliada 2

Recunoaştere la nivel naţional

Datorită implicării în viaţa socială a comunităţilor şi a oamenilor aflaţi în dificultate din Oltenia, cu profesionalism şi dragoste faţă de semeni, Asociaţia „Vasiliada” a fost desemnată la începutul anului 2016 drept „Instituţia Anului în domeniul Asistenţei Sociale din Romania”, premiu oferit în cadrul Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţa Socială. Recunoaşterea publică la nivel naţional a asociaţiei a avut loc şi în cadrul Galei „Oameni pentru Oameni”, când a primit premiul pentru „Cea mai bună campanie de strângere de fonduri”, datorită transparenţei şi eficienţei cu care a gestionat donaţiile în cadrul Campaniei „Gesturile mici fac oamenii mari”.

«În cei 15 ani de activitate, Asociaţia „Vasiliada” a devenit nu doar o instituţie contabilă vie, pregătită mereu să vină în sprijinul semenilor aflaţi în dificultate, ci şi un promotor al sentimentelor de dragoste şi responsabilitate socială, exprimate prin numeroase programe filantropice. În acest moment, privim cu bucurie spre proiectele care au schimbat în bine viaţa multor oameni aflaţi în suferinţă şi nădăjduim că, în anii care vor urma, vom fi şi mai mulţi preocupaţi să facem, împreună, Binele bine», a declarat pr. Adrian Stănulică – preşedintele Asociaţiei „Vasiliada”.Vasiliada 3

Doar în ultimul an, 3.000 de persoane ajutate în mod direct

Asociaţia „Vasiliada” oferă servicii sociale şi educative copiilor aflaţi în dificultate, în cadrul centrelor de zi din Craiova, Filiaşi, Lipovu şi Târgu Jiu, asigură suport persoanelor cu dizabilităţi în cadrul Centrului „Sf. Ecaterina” din Craiova şi sprijin în regim rezidenţial persoanelor fără adăpost, în cadrul singurului centru specializat din regiunea Olteniei. Doar în ultimul an, activitatea Asociaţiei „Vasiliada” poate fi rezumată în cifre astfel: 3.000 de persoane ajutate în mod direct, 18 aşezăminte şi proiecte sociale, 37 de specialişti angajaţi, 87 de voluntari, 48 de parteneriate comunitare.

La împlinirea celor 15 ani de activitate, asociaţia le mulţumeşte tuturor partenerilor şi finanţatorilor alături de care a dezvoltat proiecte sociale de succes, precum şi tuturor donatorilor sau voluntarilor care au văzut în „Vasiliada” locul unde pot să înfăptuiască binele ca expresie a iubirii aproapelui.

Pentru a marca împlinirea celor 15 ani de activitate socială, Asociaţia „Vasiliada” va organiza până la sfârşitul anului o serie de evenimente publice. Primul dintre acestea are loc astăzi, în Piaţa „Fraţii Buzeşti” din Centrul Vechi al Craiovei. Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei Craiova, Teatrului pentru Copii şi Tineret „Colibri”, Grupului „Generaţia Folk”, Clubului de fotografie „Mihai Dan Călinescu” şi laboratoarelor „Foto TEO” şi „DIGI Print”.

Programul activităţilor este următorul:

  • Orele 12.00-22.00: Expoziţie foto „Vasiliada în imagini”
  • Orele 17.00-18.00 şi 19.00-21.00: Ateliere de creaţie susţinute de beneficiarii centrelor sociale
  • Ora 18.00: Piesa de teatru de păpuşi în parteneriat cu Teatrul „Colibri”
  • Ora 21.00: Concert susţinut de Mădălina Amon şi grupul „Generaţia Folk”