Gabriel Oprea ameninţă cu retragerea de la guvernare dacă PSD ”modifică pe furiş” Codul Penal

0
78

Liderul UNPR, Gabriel Oprea, ameninţă cu retragerea de la guvernare dacă PSD ”modifică pe furiş” Codul Penal în Parlament, el spunând că le-a transmis acest lucru şi premierului Victor Ponta şi PSD.

         “I-am spus-o şi lui Victor Ponta, le-am spus-o şi colegilor de coaliţie. În momentul în care constatăm că se lucrează, de exemplu, la Codul acela penal – unii, pe furiş, vor să-l modifice – sau se doreşte un atac asupra statului român, pe noi ne pierd de parteneri”, a declarat Gabriel Oprea în emisiunea “După 20 de ani”, difuzată duminică la ProTV.

         Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis, săptămâna trecută, marţi, să amâne cu o săptămână dezbaterea a 22 de proiecte de lege de modificare a Codurilor Penal şi de Procedură Penală, în timp ce PNL a cerut amânarea lor pentru o lună, până la finalizarea sesiunii parlamentare. Membrii comisiei au introdus pe ordinea de zi cele 22 de propuneri legislative, care urmează să fie trimise instituţiilor abilitate – ICCJ, CSM, Ministerul Justiţiei- pentru puncte de vedere şi avize în termen de o săptămână. Vicepreşedintele comisiei, deputatul Ciprian Nica (PSD), a propus termenul de o săptămână pentru avizul asupra acestor proiecte, însă PNL a criticat propunerea, invocând o grabă “suspectă” de a fi adoptate aceste proiecte.

            Reprezentanţii CSM au solicitat un termen de două săptămâni, pe motiv ca nu este suficient timp pentru avizare, arătând că acesta nu este un termen rezonabil.La rândul său, preşedintele ICCJ, Livia Stanciu, a arătat că este vorba despre proiecte deosebit de importante şi nu poate să spună un punct de vedere atât de rapid.

            Senatorul PSD Şerban Nicolae, unul dintre iniţiatorii proiectelor, a spus că nu trebuie amânate discuţiile, având în vedere că sunt proiecte care pun în acord deciziile Curţii Constituţionale.