135 de ani de relaţii diplomatice SUA – România

0
80

Ne dorim ca toţi românii să se bucure de pace şi securitate, protejaţi de statul de drept, care înseamnă justiţie egală pentru toţi, precizează Ambasadei SUA, la 135 de ani de relaţii bilaterale, subliniind că SUA şi România vor coopera pentru a fi protejate de flagelul criminalităţii transfrontaliere.

 “În data de 14 iunie, Statele Unite ale Americii şi România sărbătoresc 135 de ani de relaţii diplomatice. Lumea s-a schimbat considerabil în această perioadă. Mulţi diplomaţi din ambele ţări au depus eforturi susţinute de-a lungul anilor pentru a construi, menţine şi consolida relaţia. Ne bucurăm acum de rezultatele eforturilor lor, sub forma unui Parteneriat Strategic înfloritor. La baza parteneriatului nostru stau valorile transatlantice pe care Statele Unite şi România le împărtăşesc. Ne dorim ca toţi românii să se bucure de pace şi securitate, protejaţi de statul de drept, având la dispoziţie mijloacele necesare pentru a prospera şi pregătiţi să profite de oportunităţile oferite de lumea din ce în ce mai globalizată în care trăim. Transparenţa, stabilitatea şi previzibilitatea sunt cheia atingerii potenţialului economic al României şi creşterii bogăţiei şi prosperităţii tuturor românilor. Aceste condiţii sunt de asemenea fundamentul valorilor noastre comune ca aliaţi NATO”, se arată într-o declaraţie a Ambasadei SUA la Bucureşti, cu ocazia împlinirii a 135 de ani de relaţii bilaterale.

Totodată, potrivit declaraţiei transmise ieri, SUA şi România vor coopera pentru a se asigura că statul de drept înseamnă justiţie egală pentru toţi. “Vom coopera pentru ca a ne asigura că statul de drept înseamnă justiţie egală pentru toţi şi că ţările noastre sunt protejate de flagelul criminalităţii transfrontaliere şi terorismului. În final, vom explora toate posibilităţile de a uni popoarele noastre în susţinerea obiectivelor noastre comune şi a prieteniei noastre din ce în ce mai profunde. Făcând aceste lucruri, vom întări împreună faptul că nu vom compromite niciodată valorile pe care sunt întemeiate alianţa şi parteneriatul nostru strategic. Este datoria noastră colectivă să garantăm protejarea, consolidarea şi păstrarea acestor idei şi instituţii, nu doar acum şi în următorii 135 de ani, ci pentru toate generaţiile viitoare”, transmise Ambasada SUA.