Face pușcărie pentru că a vrut să mituiască un polițist cu 1200 de lei

0
78

Nicu Soreanu, bărbatul de 31 de ani, din comuna doljeană Dioşti, prins în flagrant în timp ce voia să mituiască un agent de poliţie cu 1.200 lei ca să scape de dosar penal, a fost condamnat, de Curtea de Apel Craiova, la 1 an și 2 luni de închisoare cu executare. Asta după ce, în luna februarie, Tribunalul Dolj îi aplicase o pedeapsă de 1 an, 5 luni şi 10 zile închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 3 ani. Hotărârea pronunțat vineri de Curtea de Apel Craiova este definitivă.

Reamintim că Nicu Soreanu, în vârstă de 31 de ani, din comuna doljeană Dioşti, a fost reţinut pentru 24 de ore, la începutul lui septembrie 2014, după ce a încercat să-i ofere unui poliţist din cadrul  Postului de Poliţie Dioşti suma de 1.200 lei pentru a nu înregistra un dosar penal întocmit pe numele său. Fapta pentru care s-a ales cu dosar penal s-a petrecut luni, 1 septembrie 2014. În seara respectivă, în jurul orei 18.00, un agent de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Dioşti a informat conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj cu privire la faptul că a fost contactat telefonic de Nicu Soreanu, de 31 de ani, din comuna Dioşti, care i-a propus să îi dea o sumă de bani pentru a nu înregistra un dosar penal. Dosarul fusese întocmit de agentul de poliţie în cursul aceleaşi zile, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. În baza sesizării poliţistului, conducerea IPJ Dolj i-a anunţat pe ofiţerii din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, iar marţi a fost constituit un colectiv format din poliţişti din cadrul DGA, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul IPJ Dolj şi sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care a organizat flagrantul. Nicu Soreanu a fost prins în flagrant, în sediul Postului de Poliţie, în momentul în care i-a înmânat agentului suma de 1.200 lei pentru a nu înregistra dosarul penal.

Faţă de bărbat s-a luat măsura reţinerii pentru 24 ore pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere, însă Tribunalul Dolj a respins propunerea de arestare preventivă. A fost trimis în judecată pe 2 decembrie 2014, iar pe 25 februarie a.c., Tribunalul Dolj a pronunţat sentinţa. Nicu Soreanu a fost găsit vinovat de dare de mită şi conducere fără permis, fiind condamnat la o pedeapsă de 1 an, 5 luni şi 10 zile închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 3 ani. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au declarat apel, soluțuinat vineri, 12 iunie a.c. de Curtea de Apel Craiova. Instanța a admis apelul procurorilor și l-a condamnat pe Nicu Soreanu la 1 an și 2 luni de închisoare cu executare: “contopeşte pedepsele aplicate inculpatului Soreanu Nicu prin prezenta hotărâre, în pedeapsa cea mai grea , de 1 an închisoare , sporită cu 2 luni închisoare, urmând ca acesta să execute pedeapsa rezultantă de 1 an şi 2 luni închisoare”, se arată în sentința Curții de Apel Craiova care este definitivă.

Reprezentanții IPJ Dolj au anunțat că, după ce au intrat în posesia mandatului emis pe numele său, vineri seara, l-au ridicat pe Nicu Soreanu și l-au încarcerat în Penitenciarul Craiova pentru ispășirea pedepsei.