Universitatea din Craiova: Zilele tehnicii studenţeşti

0
155
Echipe de studenţi din Bucureşti, Cluj, Târgu Jiu, Sibiu, Suceava, Piteşti, Craiova intră în competiţia creativităţii inginereşti la cel mai înalt nivel, la Universitatea din Craiova, începând de astăzi, până vineri, 18 mai. Evenimentul este organizat de Organizaţia Studenţilor de la Automatică, Calculatoare şi Electronică în parteneriat cu Universitatea din Craiova, Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică, sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale. Partenerii proiectului sunt: Convenţia Organizaţiilor Studenţeşti (COS), INCESA, Uniunea Naţională a Studenţilor din România.
Programul evenimentelor cuprinde atât o parte de comunicări ştiinţifice, cât şi o parte de aplicaţii: „Să cunoaştem mecatronica” şi „Să descoperim mecatronica”, cele două competiţii destinate studenţilor şi liceenilor, în care tinereţea, creativitatea şi inteligenţa realizează un adevărat regal al tehnicii viitorului pe bună dreptate optimist.
Din program amintim:
Miercuri, 15 mai:
ora 9.00, la INCESA – Infrastructura de Cercetare în Ştiinţe Aplicate are loc Festivitatea de deschidere;
10:00 – 17:00 (cu pauză de masă), la INCESA –  Sesiunea de lucrări ştiinţifice pentru studenţi;
10:00 – 17:00 (cu pauză de masă), în Hol Sala de Consiliu Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică – Să cunoaştem Mecatronica şi Robotica, Proba de Sisteme Mecatronice (studenţi)
Joi, 16 mai 2019:
09:00 la 17:00 (cu pauză de masă), la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, în secţiunea „Să cunoaştem Mecatronica şi Robotica”, după antrenamente, se va desfăşura Proba de Viteză – Roboţi Mobili (studenţi) şi PROBA DE OBSTACOLE – Roboţi Mobili (studenţi). De la ora 17.00, la Casa Universitarilor, are loc Festivitatea de premiere pentru studenţi.
Vineri 17.05.2019:
Ora 9.00, se va deschide competiţia pentru elevi „Să descoperim Mecatronica şi Robotica”, la Sala de Consiliu (Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică). Apoi, în intervalul 10:00 – 13:00, va avea loc Proba de Sisteme Mecatronice (elevi) la Sediul SMC Craiova, respectiv Proba de Roboţi Mobili în Hol (Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică). Festivitatea de premiere a elevilor va avea loc în Sala de Consiliu (Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică), în aceeaşi zi, în intervalul 14:00-15:00.