O noapte la Teatrul „Colibri”!

0
237

Încă nu a concretizat ideea redeschiderii Muzeului Păpușilor la sediul propriu, din Calea București nr. 56, însă a decis ca din acest an să intre în circuitul Nopții Muzeelor și să marcheze, astfel, o premieră în istoria de 70 de ani a instituției! Este vorba despre Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri”, care, sâmbătă spre duminică, îi așteaptă pe craioveni să petreacă o noapte în compania actorilor, a păpușilor, costumelor și decorurilor! Între orele 19.00 și 1.00, publicul va avea acces liber nu numai în sala de spectacole, ci și pe scenă, în atelierele de creație ori depozite, spații care de obicei îi sunt inaccesibile.

„Sâmbătă noaptea, le propunem curioșilor – spectatori de toate vârstele – să ne însoțească într-o călătorie prin istoria teatrului nostru cea de 70 de ani, pe care îi împlinim în 2019. Preț de câteva ceasuri, teatrul va deveni… un muzeu! Vom încerca să reconstituim istoria acestei instituții, cu păpuși, elemente de decor, costume, cu afișe vechi, personaje care te întâmpină, vizite în zonele unde publicul de obicei nu are acces, cu posibilitatea de a urca pe scenă și de a vedea cum este să ții o păpușă în mână”, a declarat, ieri, în cadrul unei conferințe de presă, Adriana Teodorescu, manager al Teatrului „Colibri”.

Eveniment desfăşurat la nivel internaţional şi aflat, anul acesta, la a XV-a ediţie, Noaptea Muzeelor va avea loc pe 18 mai, când muzeele din România își vor aprinde luminile și își vor deschide porțile în aceeași noapte, alături de mii de instituții din țările europene. Peste 150 de spaţii ale unor muzee şi entităţi culturale publice şi private din Bucureşti şi din ţară – între care și Muzeul Olteniei și Muzeul de Artă Craiova – vor fi deschise pentru expoziţii, intervenţii şi experimente artistice, proiecţii, dans, piese de teatru şi concerte.