Claudiu Manda, preşedintele PSD Dolj: ”Ce e permis în Europa să fie permis şi în România”

0
481

Zeci de mii de oameni au participat vineri la mitingul PSD organizat în centrul Craiovei. La începutul manifestaţiei, Liviu Dragnea a făcut o baie de mulţime. Acesta a răspuns, întrebat fiind dacă va candida la alegerile prezidenţiale că dacă o să aibă posibilitatea fizic se va mai gândi, precizând că în prezent este liber. Gazda evenimentului, senatorul Claudiu Manda a declarat în deschidere că şi-a dorit foarte mult ca primul miting de la europarlamentare să fie la Craiova. Acesta a afirmat că-şi doreşte ca ”ce e permis în Europa să fie permis şi în România şi ce e interzis în România să fie interzis şi în Europa”.

Senatorul Claudiu Manda, locul 3 pe lista PSD la alegerile europarlamentare a fost gazda evenimentului electoral de la Craiova. Acesta a dat câteva exemple de proiecte pentru care se fac demersuri  susţinute, drumul expres Craiova – Piteşti fiind unul dintre ele. . ”Avem aici, peste 40.000 de doljeni să spunem într-o singură voce, da pentru o Românie puternică în Europa. Da pentru români demni şi patrioţi în Europa… Nu ne vom opri până nu vom vedea înfăptui drumul expres Craiova-Piteşti. În 2013 au venit aici Ponta şi Şova, au spus că ne fac autostradă. Ne-au minţit. Liberalii portocalii au avut trei miniştri din Dolj, nu au făcut nimic. Guvernul nostru va face drumul expores”, a mai afirmat senstorul PSD. Vicepreşedintele Senatului, Claudiu Manda l-a criticat şi pe Dacian Cioloş,. ”Ne critică Cioloş şi ai lui că nu atragem fonduri europene, îmi place şi repet. Ne critică Cioloş şi chichirăii lui că nu atragem fonduri europene. Am preluat guvernarea de la ei cu zero fonduri europene, şi-au bătut joc de fermieri”, a mai declarat Claudiu Manda.

Dragnea…va candida la prezidenţiale

Prezenţa cea mai aşteptată pe scenă a fost desigur liderul partidului, Liviu Dragnea. Acesta nu a ratat ocazia să-l atace pe preşedintele Klaus Iohannis, spunând că acesta trebuie să răspundă pentru „abuzuri” şi pentru „casele furate”. „Mulţi dintre voi mi-aţi spus <Liviule, nu te lăsa>. Mi-a mai zis cineva <chiar dacă te arestează, să nu renunţi, că venim să te scoatem de acolo>. Sper să nu ajungem acolo. Asta este dorinţa lui Iohannis, pentru că este îngrozit de noi”, a spus Liviu Dragnea pe scena mitingului PSD care este în desfăşurare la Craiova. Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, întrebat dacă va candida la alegerile prezidenţiale că dacă o să aibă posibilitatea fizic se va mai gândi, precizând că în prezent este liber. „Dacă o să am posibilitatea fizic, ne mai gândim. Acum am (posibilitatea fizic – n.r.). Acum sunt liber, sunt cu voi”, a afirmat Liviu Dragnea, întrebat dacă ia în calcul o candidatură la prezidenţiale.

Manda şi Olguţa Vasilescu, naşi la Liviu Dragnea

 Președintele PSD Liviu Dragnea l-a rugat pe parlamentarul Claudiu Manda, candidat la alegerile europarlamentare 2019, să-i fie naș, alături de soția sa, fostul primar al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu. „Am mare încredere în Claudiu (Manda, n.r.), un tânăr care abia a început să spună ceva în politica românească, cred că la Bruxelles va fi unul dintre cei mai importanți europarlamentari, are curaj, e patriot, a convins-o pe Olguţa (Vasilescu, n.r.) să se mărite cu el. Îi iubesc pe amândoi şi dacă cumva să nu se supere irina, dacă o să mă lase ăştia în pace şi o să fie ce o să fie, aici în faţa oltenilor îi rog să ne fie nași”, a spus Liviu Dragnea. Alături de Liviu Dragnea a mai participat la miting Lia Olguţa Vasilescu, fost ministru al Munci, Rovana Plumb, care deschide lista pentru europarlamentare, secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, Victor Negrescu, fost ministru al Afacerilor Europene, dar şi alţi candidaţi la europarlamentare.

 

Preşedintele PSD Liviu Dragnea, pe facebook:

„Le mulţumesc din suflet celor peste 45.000 de olteni care au venit ieri să îi susţină pe primii 15 candidaţi ai PSD pentru alegerile europarlamentare. A fost o după amiază pe care nu o voi uita. Le-aţi arătat tuturor adversarilor că legătura dintre PSD şi cetăţenii români nu poate fi tăiată. Ne-aţi încărcat cu energie, pe mine şi pe candidaţii PSD. Nu v-aţi lăsat păcăliţi de manipulările celor din opoziţie şi este clar că vă doriţi să continuăm ce am început: creşterea salariilor şi pensiilor, scăderea şomajului, reducerea sărăciei şi decalajelor astfel încât să avem mai mulţi români în clasa de mijloc”