“Se anulează şansa la o pensie decentă a celor care au contribuit deja 10 ani la acest Pilon II”

0
284

Duminică, la sediul PNL Dolj, a avut loc  o conferinţă de presă susţinută de senatorul Mario Ovidiu Oprea– preşedintele PNL Craiova şi  Flavius Sirop– consilier municipal.

În cadrul conferinţei, Mario Ovidiu Oprea a criticat intenția PSD de a naţionaliza Pilonul II de pensii.

Acesta a declarat :

“ S-a dovedit că sistemul privat de pensii funcţionează: banii participanţilor sunt investiţi pe termen lung şi nu cheltuiţi imediat, iar participanţii au drept de proprietate asupra contului personal în care li se strâng banii din pensie. Naţionalizarea unui fond care funcţionează, care are randamente bune şi foarte bune este o eroare pe care trebuie s-o oprim împreună- opoziţie, societate civilă şi fiecare cetăţean care trebuie să pună presiune pe reprezentanţii puterii.

Partidul Naţional Liberal va lupta cu toate armele împotriva acestei aberaţii economice care ameninţă pensiile contribuabililor la Pilonul II. “

De asemenea, senatorul liberal a prezentat date statistice ale Autorităţii de Supraveghere Financiară  şi a completat  mesajul cu următoarea declaraţie:

“ Intenţia PSD-ALDE anulează şansa la o pensie decentă a celor care au contribuit deja 10 ani la acest Pilon II, căci estimările privind pensia asigurată de stat sunt sumbre.

Chiar şi în prezent, contribuţiile salariaţilor nu acoperă decât trei sferturi din banii necesari acordării pensiilor. Un sfert din fondul de pensii este subvenţionat. Aşadar, dacă lucrurile merg pe acelaşi făgaş ca în prezent, sistemul de pensii va intra în colaps până în 2040, conform studiilor şi prognozelor făcute. Estimarea este că gradul de înlocuire al salariului de către pensie va ajunge la maxim 25%. Dacă ai un câştig de 3000 de ron, vei avea o pensie de 750 de ron. Vorbim, în concluzie, despre o tentativă de furt din banul privat al contribuabilului la Pilonul II de pensii, pe care o pune la cale Partidul Social Democrat  cu aliaţii săi.”

Mario Ovidiu Oprea  a mai precizat ca fondurile de pensii private reprezintă şansa cetăţenilor români şi activi în prezent, care obţin venituri din diferite activităţi, de a beneficia la momentul în care se vor pensiona, de o pensie suplimentară faţă de pensia rezultata prin sistemul public de pensii.

Senatorul  PNL a declarat în continuare :

“ Cred că intenţia PSD a fost devoalată inclusiv  de atacul precedent la Pilonul II, când nu numai că nu au majorat de la 5,1% cât era contribuţia, la 6 % aşa cum prevedea legea, ci dimpotrivă, au diminuat procentul de contribuţie la Pilonul II de pensii de la 5,1% la 3,75%.

Sunt curios cum vor motiva ordonanţa prin care doresc trecerea contribuţiilor din Pilonul II în Pilonul I, administrat de stat. PNL va depune toate eforturile pentru informarea populaţiei despre adevărata intenţie a Guvernului şi pentru combaterea campaniei mediatice mincinoase, prin care vor încerca să păcălească din nou românii.”

La rândul său, consilierul municipal Flavius Sirop, a vorbit despre proiectul propus de catre consilierii locali ai PNL , ca amendament la Bugetul local , si anume, străpungerea dinspre Calea Bucureşti înspre strada Traian Lalescu.

Consilierul municipal PNL a declarat :

“Am propus acest proiect de infrastructură ca amendament la Buget, dar ni s-a explicat că nu sunt bani. Acum, când Cartierul Chinezesc şi Colegiul Carol (care aveau sume bugetate) sunt realizate de către ANL, respectiv Compania Naţională de Investiţii, o parte din banii ce fuseseră alocaţi proiectelor în discuţie, pot fi redirecţionaţi către acest important proiect de infrastructură. Intenţionăm să facem un proiect de sine stătător pentru această iniţiativă. Vom strânge semnături de la craiovenii din zona respectivă, apoi le vom ataşa iniţiativei din consiliu.”

În încheiere, Flavius Sirop a prezentat acest proiect ca fiind o soluţie vitală pentru facilitarea accesului înspre şi dinspre cartierul Rovine a peste zece mii de locuitori ai acestei zone, care sunt nevoiţi în prezent, să apeleze la alte rute ocolitoare.