Dacă nici la Ploieşti, atunci unde?

0
254

Universitatea Craiova întâlneşte în seara aceasta „lanterna roşie”, Petrolul, echipă aproape condamnată la retrogradare

Cine nu câştigă contra Petrolului, echipă aproape condamnată la retrogradare, riscă să i se alăture – cam acesta este regula într-un play-out foarte echilibrat, în care o serie pozitivă îţi poate oferi speranţe de Europa League, iar una negativă te poate arunca în spaţiul care duce în eşalonul secund. Craiova joacă în seara aceasta la Ploieşti, unde nu va putea miza pe doi mijlocaşi importanţi, Mateiu şi Bancu, însă şi în aceste condiţii victoria este obligatorie în faţa unei echipe debusolate, chiar dacă de la venirea lui Jerry Gane a strâns câteva puncte care o mai îndeamnă să mai spere. Tradiţia ultimelor trei întâlniri este net favorabilă alb-albaştrilor, care au câştigat de fiecare dată, două dintre succese consemnându-se chiar pe „Ilie Oană”.

Mogoşanu: „Petrolul arată bine după venirea lui Gane”

Daniel Mogoşanu a prefaţat meciul din seara aceasta, spunând că prahovenii sunt într-o formă bună de la venirea lui Jerry Gane, dar că vrea să obţină primele puncte în deplasare în play-out. „Ne dorim să spargem gheaţa în meciurile din deplasare în play-out. Întâlnim Petrolul, o echipă care arată bine după venirea lui Jerry Gane, o echipă care construieşte, aduce bine mingea în faţa porţii şi care va juca fără presiune, deoarece nu mai are nimic de pierdut. În ultimele două deplasări am câştigat la Ploieşti şi îmi doresc să menţinem această statistică pozitivă, mai ales că o victorie cu Petrolul ne ţine în lupta pentru Europa. Oricum, nu ne gândim acum la cupele europene, trebuie să rămânem rezervaţi, capacitaţi şi concentraţi pe fiecare etapă şi astfel să câştigăm cât mai multe puncte. În opinia mea următoarele trei meciuri sunt cruciale, ele vor decide direcţiile tuturor echipelor din play-out” a spus Mogoşanu.

Achim: „Avem şanse la Europa, dar şi să retrogradăm”

Fostul jucător al Petrolului, Sebastian Achim, a spus că vrea ca „lupii galbeni” să scape de retrogradare, dar în acelaşi timp îşi doreşte o victorie a Craiovei, considerând că sunt şanse de calificare în cupele europene, dar în acelaşi timp şi de a retrograda: „În cadrul lotului este o atmosferă bună, mergem cu încredere la Ploieşti. Eu ştiu situaţia de acolo, publicul de acolo, faptul că Petrolul îşi joacă practic ultima şansă, dar sunt convins că ne vom întoarce cu puncte. Îmi doresc ca Petrolul să se salveze, le ţin pumnii, dar după meciul cu noi. Fiecare meci este important pentru noi, mai ales că avem şanse reale la Europa, dar în acelaşi timp şi şanse de a retrograda. Obiectivul meu şi al coechipierilor este să revenim cât mai repede pe prima treaptă a clasamentului. Pentru asta trebuie să facem un joc bun şi să obţinem a treia victorie consecutivă pe terenul Petrolului“.

Gane: „Craiova are inconstanţă în joc şi rezultate”

Fost antrenor al Craiovei, Jerry Gane nu consideră că este neapărat un meci special pentru el şi mizează pe inconstanţa Universităţii în joc şi rezultate pentru a se impune în meciul de astăzi: „Întâlnim Craiova, echipă cu un obiectiv diferit faţă de al nostru, joacă pentru cupele europene, noi – pentru a evita retrogradarea. Craiova este o echipă bună a campionatului, dar inconstantă ca joc şi ca rezultate. Pentru noi nu mai contează numele adversarului, trebuie să câştigăm meciuri pentru a mai avea speranţe de salvare. Pare un meci mai special, fiindcă sunt din Craiova şi am antrenat Universitatea, cunosc majoritatea jucătorilor, dar speciale sunt toate meciurile pentru mine, fiindcă vrem să salvăm Petrolul. Încă aşteptăm salariile, măcar o parte din ele. Jocul nostru a crescut de la etapă la etapă, sunt mulţumit, dar sper să marcheze şi atacanţii” a spus Gane, care a remarcat, ca şi Mogoşanu, că se acordă foarte multe cartonaşe roşii în play-out, pe fondul presiunii create de noul sistem de desfăşurare al campionatului. În cele 42 de meciuri ale fazei play-off/play-out au fost 31 de eliminări, pe când în cele 182 de meciuri ale primelor 26 de etape au fost 53 de eliminări. Dacă în prima fază a competiţiei se acorda, în medie, un cartonaş roşu la fiecare 310 minute (cam 3 meciuri şi 40 de minute), în cea de-a doua s-a ajuns la o medie de un cartonaş roşu la 122 de minute (un meci şi 32 de minute).

Cobrea: „Întâlnim cea mai bună echipă din play-out”

Portarul Petrolului, Antonio Cobrea, spune că Universitatea este cea mai bună echipă din play-out, dar că în acest sistem oricare echipă este de bătut. „Întâlnim cea mai bună echipă din play-out, o echipă cu jucători tineri şi foarte valoroşi, noi trebuie să ne facem treaba noastră, să continuăm pasa bună prin care trecem, am făcut jocuri bune, începem să ne înţelegem. În play-out poţi câştiga orice meci, aşa că mai sperăm. Chiar dacă este puţin cam târziu, trebuie să luptăm până în ultima secundă. Toţi care am rămas la echipă credem până la final. Greşeala de la Chiajna a fost o idioţenie din partea mea, mi-am cerut scuze colegilor, suporterilor, trăim, învăţăm, asta înseamnă experienţa, meciuri jucate. Am trecut peste acest episod” a spus portarul şi căpitanul Petrolului.