Dacă ar rămâne fără partid, Olguţa Vasilescu este aşteptată acasă, în PRM Dolj

0
339

PRM Dolj va participa la alegerile locale cu candidaţi proprii atât pentru Primăria Craiova, cât şi pentru Consiliul Judeţean Dolj. Peremiştii au organizat, ieri, o conferinţă de presă în care au infirmat zvonul că partidul s-a desfiinţat, precizând că organizaţia judeţeană are activitate şi se află în plin proces de pregătire pentru desemnarea candidaturilor în toate localităţile Doljului.

Ion Dăbuleanu, preşedintele PRM Dolj, a declarat că partidul nu s-a desfiinţat, acesta fiind doar un zvon fals, care a fost împrăştiat de televiziunile centrale. „Partidul nostru există, are activitate. Este înfiinţat în 1991 şi pe rolul Tribunalului Bucureşti se află înregistrat la poziţia 10 în registrul partidelor politice. Biroul Electoral Central Bucureşti a transmis, în data de 12 aprilie, către toate birourile electorale judeţene din ţară, o circulară în care se face referire că PRM are activitate şi este înscris la poziţia 16 pe lista partidelor care candidează la alegerile din 5 iunie. Totul a fost o intoxicare media”, a arătat preşedintele Ion Dăbuleanu.

Partidul îşi propune un scor de 5%

Potrivit acestuia, PRM Dolj se află în plină activitate de constituire a dosarelor de candidatură atât la nivelul Craiovei, cât şi a celorlalte localităţi. „Avem acoperite 71 de comune până acum, dar până la data de 26 aprilie vom avea candidaţi în tot judeţul. Nu suntem pretenţioşi ca alte partide, vrem să obţinem un scor de 5%. Nici un candidat al nostru nu are antecedente penale, nu are probleme cu justiţia. Nu acordăm nici pomeni electorale, oamenii să ne voteze aşa cum suntem noi, nepătaţi. Dacă nu, să îi voteze tot pe hoţii şi pe bandiţii care au fost de atâţia ani la conducerea ţării”, a afirmat acesta. Campania şi-o face fiecare candidat pe cheltuiala lui, iar în sondajele interne ale organizaţiei, PRM are 6,5% în Dolj şi 8% în Craiova.

Într-o săptămână se stabilesc candidaţii

Candidatul pentru Primăria Craiova, cât şi cel pentru Consiliul Judeţean Dolj nu au fost încă stabiliţi, cel mai probabil fiind ca fiecare dintre cei doi preşedinţi de organizaţii, Ion Dăbuleanu şi Gheorghe Barbu, să candideze. Peremiştii iau în calcul şi varianta ca actualul primar, Lia Olguţa Vasilescu, să se reîntoarcă în PRM, pentru a candida din partea acestui partid. „O primim înapoi acasă pe doamna Olguţa. Noi o primim pentru că ne-a plăcut că a recunoscut că a fost membră a PRM, că a fost lângă domnul preşedinte, Vadim Tudor. Și Bucureştiul a zis că ne recomandă să o susţinem dacă ea candidează independent, chiar dacă a plecat şi noi nu iubim traseiştii, noi murim peremişti”, a spus preşedintele PRM Dolj, Ion Dăbuleanu.

„Dacă Doljul ar propune-o, şi Bucureştiul ar fi de acord”

În opinia peremiştilor, Olguţa Vasilescu nu este pesedistă, ci peremistă, dat fiind faptul că a început şi s-a format în sânul acestui partid. „Eu consider că venind la vârsta de 18 ani la PRM şi că s-a format la PRM, eu zic că e peremistă de-a noastră. Cu siguranţă, dacă noi, Doljul, am propune-o la nivel naţional, în locul lui domnul Vadim (n.r. – fostul preşedinte al partidului, Vadim Tudor), deşi avem preşedinte ales la Congresul al VI-lea, şi Bucureştiul ar fi de acord cu ea. După Vadim şi Bolcaş, Olguţa Vasilescu este emblema PRM”, a spus şi Gheorghe Barbu, preşedintele PRM Craiova. În plus, peremiştii doljeni cred că „dacă rămânea în PRM, exclus ca ea să fi avut dosar acum”.