Finanţare accesibilă pentru restaurarea şi amenajarea caselor tradiţionale

0
163

Începând cu anul 2014, BCR Banca pentru Locuinţe dezvoltă împreună cu Asociaţia Monumentum şi Global Heritage Fund un proiect special pentru finanţarea accesibilă a restaurării şi amenajărilor caselor tradiţionale. Soluţia financiară a BCR Banca pentru Locuinţe pentru proprietarii acestor case este un credit special în lei, cu dobândă fixă de 5% pe an pe toată perioada creditului. BCR Banca pentru Locuinţe (BCR BpL), liderul pieţei de economisire-creditare pentru domeniul locativ, a înregistrat în cursul anului 2014 o creştere a depozitelor cu 27%, ajungând la peste 2,5 miliarde lei.

În portofoliul BCR Banca pentru Locuinţe există peste 362.000 de contracte pe baza cărora clienţii au economisit peste 2,5 miliarde lei. Valoarea contractelor încheiate în cursul anului 2014 a fost de 3,3 miliarde lei, cu 37% mai mare decât valoarea contractelor încheiate în cursul anului 2013 (2,4 miliarde lei). „BCR Banca pentru Locuinţe a continuat trendul crescător şi în anul 2014, consolidându-şi poziţia de lider de piaţă în sectorul de bănci de economisire-creditare din România. Deşi contextul economic a rămas unul dificil, clienţii BCR Banca pentru Locuinţe au continuat să economisească şi să investească pentru îmbunătăţirea locuinţelor lor. Astfel, în cursul anului 2014, depozitele atrase de bancă au înregistrat creşteri de 27% faţă de anul 2013, iar portofoliul băncii a depăşit 362.000 contracte de economisire-creditare”, a declarat Carmen Schuster, Preşedinte BCR Banca pentru Locuinţe.

Clientul cunoaşte de la început dobânda fixă oferită de bancă

Portofoliul de credite acordate de BCR Banca pentru Locuinţe S.A. a crescut cu 33%, depăşind 152 milioane lei la finalul anului 2014, în comparaţie cu 114 milioane lei la finalul anului 2013. BCR Banca pentru Locuinţe oferă doar produse de creditare în lei, cu dobândă fixă pe toată perioada contractului, de 4,44% pe an pentru creditele Intermediare şi Anticipate, şi, respectiv, de 5% pe an pentru creditele Bauspar. Astfel, produsele BCR Banca pentru Locuinţe nu sunt afectate de riscurile valutare şi de riscurile de creştere a dobânzii. Clienţii sunt atraşi în continuare de stabilitatea sistemului de economisire-creditare, în cadrul căruia caracteristicile produselor sunt fixate şi cunoscute încă din momentul semnării contractului. Astfel, clientul cunoaşte de la început dobânda fixă oferită de bancă în etapa de economisire (2% pe an) şi dobânda fixă percepută pe toată durata etapei de creditare.

„Activitatea de creditare este încă la început”

Mai mult decât atât, BCR Banca pentru Locuinţe nu percepe niciun comision  de analiză a creditului şi niciun comision la evaluarea imobilului adus în garanţie. Şi în cazul rambursării anticipate comisionul este ZERO, iar asigurarea de viaţă este gratuită. „Portofoliul total de credite acordate de BCR Banca pentru Locuinţe a înregistrat o creştere substanţială în ultimul an, de 33%, de la cca. 114 milioane RON la finalul anului 2013, la peste 152 milioane RON la finalul anului 2014. Activitatea de creditare este încă la început, portofoliul de contracte al BCR Banca pentru Locuinţe fiind încă tânăr, astfel încât putem considera că acest trend crescător se va continua şi în următoarea perioadă, când multe dintre contractele de economisire-creditare vor ajunge la repartizare şi clienţii vor putea accesa creditele Bauspar, cu dobândă fixă de 5% pe an pe toată perioada contractului”, a subliniat Preşedinte BCR Banca pentru Locuinţe.

„Suntem conştienţi de importanţa arhitecturii tradiţionale”

Începând cu anul 2014, BCR Banca pentru Locuinţe dezvoltă împreună cu Asociaţia Monumentum şi Global Heritage Fund un proiect special pentru finanţarea accesibilă a restaurării şi amenajărilor caselor tradiţionale. Soluţia financiară a BCR Banca pentru Locuinţe pentru proprietarii acestor case este un credit special în lei, cu dobândă fixă de 5% pe an pe toată perioada creditului. „Suntem conştienţi de importanţa arhitecturii tradiţionale pentru imaginea localităţilor din România. Aceste clădiri conferă peisajului urban şi rural o identitate specială, sunt purtătoare de istorie locală şi de memorie culturală a comunităţii respective. Dorim să susţinem şi financiar restaurarea acestui patrimoniu care conferă frumuseţe localităţilor noastre. În colaborare cu Asociaţia Monumentum şi Global Heritage Fund venim în întâmpinarea proprietarilor care locuiesc într-o casă tradiţională şi doresc să păstreze specificul acesteia. Oferim credite cu dobândă redusă de 5% pe an şi fixă pe toată durata contractului. Este o încurajare pentru proprietarii care se angajează în demersul de restaurare a caselor lor tradiţionale”, a mai spus Carmen Schuster.