Un nou spectacol-lectură la Teatrul Național din Craiova

0
137

Naționalul craiovean propune o nouă întâlnire cu publicul în cadrul proiectului „Autorii sunt în sală”. Astfel, mâine, 16 aprilie, de la ora 16.30, în Sala „Ion D Sîrbu” va fi prezentat spectacolul-lectură „Chiar el a spus, cu mâna lui”, de Cornel Udrea, în regia lui Mircea Cornișteanu. Din distribuție fac parte Valentin Mihali, Geni Macsim, Raluca Păun, Adrian Andone și Monica Ardeleanu. Intrarea va fi liberă!

Cornel Udrea

Cornel Udrea s-a născut la data de 27 martie 1947, în orașul Gheorgheni, județul Harghita, și a absolvit, în 1969, cursurile Facultății de Filologie din Cluj. Este redactor la Radio Cluj și, totodată, coordonator de programe de divertisment, teatru radiofonic și spectacole cu public.

Membru al Uniunii Scriitorilor din România, a publicat numeroase cărți de teatru: „Cufărul Pandorei” (Editura „Napoca Star”, 1997), „Transsiberianul de Fetești” (Editura „Napoca Star”, 1997), „La pas cu deltaplanul” (Editura „Napoca Star”, 1999), „Duminica de luni” (Editura „Napoca Star”, 2001), „Salina de cărbuni” (Editura „Napoca Star”, 2002), „Republica Valentin” și „Românie dragă, Elveția mea…”, „S-a întâmplat ieri” (Editura „Napoca Star”, 2003), „Cu fața la perete” (Editura „Napoca Star”, 2004), „Cu spatele la scenă” (Editura „Viandart”, 2004), „Amintește-mi să te uit…” (Editura „Viandart”, 2005), „Cu peștele în lesă” (Editura „Napoca Star”, 2006), „Fericiți cu procură” (Editura „Grinta”, 2007), „Rasputineria” (Editura „Viandart”, 2007). De asemenea, a publicat peste 50 de cărți de poezie, proză umoristică, eseu.

Cât despre proiectul „Autorii sunt în sală”, care îl readuce pe Cornel Udrea la Craiova, „acesta este menit să încurajeze dramaturgia contemporană românească, din dorința de a sensibiliza regizorii aflați în căutare de texte valoroase, precum și de a atrage publicul către creația dramatică autohtonă”, a precizat Nicolae Coande, șef Serviciu dramaturgie, comunicare şi relaţii publice în cadrul Teatrului Național „Marin Sorescu”. Proiectul este destinat prezentării în premieră pe țară a unor texte din dramaturgia originală românească a ultimilor ani.