Senatorul Daniel Zamfir, acuzaţii grave la adresa USR

0
692

Senatorul PSD Daniel Cătălin Zamfir acuză parlamentarii USR că susţin interese contrare României. El face referire la controversele din Parlament legate adoptarea unui proiect de lege, care să permită construcţia unor hidrocentrale în arii protejate. Mai multe organizaţii de mediu se opun acestor proiecte, acuzând încălcarea legislaţiei în vigoare.

Aceste investiţii, din ariile protejate fac subiectul unor dezbateri aprinse, în aceste zile. Pe de-o parte sunt cei care susţin necesitatea măririi capacităţii de producţie a energiei, în România. Pe de altă parte, activiştii de mediu susţin că astfel de investiţii vor avea consecinţe dezastruoase, pe viitor, pentru fauna şi flora din zonele vizate.

„Momentul adevărului! Vânzătorii s-au devoalat! Astăzi, în Senat, s-a mai probat încă o dată că pluseriştii susţin interese contrare României. Cum poţi să te opui, sigur, alături de unele ONG-uri cu finanţări obscure, că să producem aici, în România, energie electrică ieftină? Tocmai acum, în plină criză energetică şi cu război la graniţe???”, a transmis senatorul PSD, într-un mesaj postat pe reţelele de socializare.

El mai susţine că hidrocentralele vizate sunt exectuate în proporţie de peste 90%, iar energia pe care o produc este nepoluantă. De asemenea, Daniel Zamfir vorbeşte despre faptul că înfiinţarea unor capacităţi de producţie noi reprezintă un obiectiv de interes strategic naţional.