Consiliul Județean al Elevilor Dolj solicită organizarea unei dezbateri publice referitoare la bugetul local

0
431

Consiliul Județean al Elevilor Dolj, unica structură de reprezentare a elevilor la nivel
județean, solicită factorilor decidenți de la nivel județean si de la nivelul municpiului Craiova o
dezbatere privind bugetul local. Este important ca toți factorii implicați să conștientizeze
problemele pe care le întâmpină elevii atunci când vine vorba de transportul local gratuit, bursele pe care le merită, dar nu le primesc întotdeauna și alte subiecte pe care considerăm prioritare în acest moment, precum condițiile din școli.
Pe data de 9 martie, bugetul de stat aferent anului 2021 a fost publicat în Monitorul Oficial,
după ce a fost aprobat de Parlamentul României și promulgat de Președintele țării. Acum urmează ca fiecare autoritate județeană și locală să elaboreze bugetul după care se va ghida în anul 2021, în funcție de prioritățile care pe care le urmăresc.
La nivel național, Consiliul Național al Elevilor a reușit să convingă factorii de decizie să
impună un prag minim al burselor acordate în sistemul de învățământ românesc. Astfel, după
demersurile elevilor reprezentanți de la nivel național, s-a stabilit un cuantum minim al burselor, de 100 de lei pe lună.
“În acest context, este important să avem o dezbatere publică, la nivel județean și local
despre viitoarele sume pe care Consiliul Județean Dolj și Consiliul Local al Municipiului Craiova
le va aloca pentru învățământ. Împreună putem afla de ce este nevoie pentru ca educația din județul Dolj să ofere societății de mâine oameni responsabili, integri, care vor putea fi mândri de condițiile de care au avut parte în mediul școlar. De finanțarea complementară depinde o serie de factori care pot schimba experiența elevilor în cele șase ore pe zi petrecute la școală: renovarea sălilor de curs, paza și protecția elevilor, digitalizarea educației și altele. Pe această cale, invităm toți cetățenii interesați și organizațiile de reprezentare a societății civile din județ și locale să ni se alăture pentru a aduce pe agenda autorităților județene și locale teme de interes pentru comunitate, astfel încât bugetul aferent anului 2021 să ajungă spre domenii care să ofere o dezvoltare prielnică elevilor din județul nostru”, se precizează într-un comunicat de presă al Consiliului Judeţean al Elevilor Dolj.