Securitatea cibernetică, evoluţia grupărilor jihadiste şi modernizarea Armatei, pe agenda CSAT

0
296

La şedinţa CSAT de astăzi se va discuta despre modernizarea Armatei, evoluţia grupurilor teroriste, situaţia din Republica Moldova, criza europeană a migraţiei, securitatea cibernetică sau tăierile ilegale de păduri, potrivit Administraţiei Prezidenţiale. Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, condusă de preşedintele Klaus Iohannis, începe la ora 11.00, la Palatul Cotroceni, potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Pe ordinea de zi este stadiul îndeplinirii programului de modernizare a Armatei până în 2017, sistemul de comunicaţii şi informatic al Armatei, concluzii în urma exerciţiilor desfăşurate anul trecut pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi a teritoriului pentru apărare. De asemenea, la şedinţă se va discuta şi despre evoluţia grupurilor de factură jihadistă şi consecinţele asupra spaţiului NATO, evoluţiile din Balcani, situaţia politică de la Chişinău şi criza europeană a migraţiei. Pe ordinea de zi a şedinţei CSAT sunt şi măsurile adoptate, acţiunile întreprinse în domeniu şi rezultatele obţinute în combaterea fenomenului tăierilor ilegale din fondul forestier naţional şi amendamentele propuse de Guvernul României privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.

De asemenea, se va discuta despre activitatea serviciilor în 2015 şi obiectivele acestora pentru 2016, activitatea din 2015 a Consiliului Operativ pentru Securitate Cibernetică şi a Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică – CERT-RO şi planul de activitate pentru anul următor. La şedinţă se va discuta şi despre activitatea CSAT de anul trecut şi alte subiecte de interes pentru securitatea naţională. Consiliul Suprem de Apărare a Ţării s-a mai reunit o dată în 2016, în 11 martie, pentru a aviza OUG privind interceptările propusă de Ministerul Justiţiei. Şedinţa de marţi a fost anunţată de preşedinte în 3 martie.