Fotbal: Debut nereușit pentru Contra la Getafe, 3-3 cu Granada; Marica a marcat pentru madrileni

0
46

Antrenorul român Cosmin Contra a debutat cu stângul în Primera Division, vineri seara, când echipa sa, Getafe, a terminat la egalitate, 3-3, cu Granada, pe teren propriu, în etapa a 28-a a campionatului de fotbal al Spaniei, meci în care primul gol al madrilenilor a fost înscris de Ciprian Marica. Getafe a condus de trei ori, dar oaspeții au egalat de fiecare dată, ultima oară chiar în inferioritate numerică.

Internaționalul român Ciprian Marica a deschis scorul în min. 6, după o cursă de peste 50 de metri. Oaspeții au fost to mai incisivi, iar după ce Fatau (31) a nimerit bara, Granada a egalat prin Riki (34). Peste doar trei minute, Getafe trece din nou la conducerea, prin golul fundașului argentinian Lisandro López (37), din centrarea lui Gavilan, la o lovitură liberă. În repriza secundă, în care Marica a primit un cartonaș galben (53), Granada a egalat prin marocanul Youssef El-Arabi (62), cu o lovitură de cap. Granada a rămas în zece oameni, după eliminarea lui Iturra, iar Marica s-a aflat în prim plan în min. 71, când a reluat cu capul peste poartă, un minut mai târziu fiind autorul acțiunii din care Getafe a marcat golul al treilea, prin Lafita (72). Deși în inferioritate, Granada a egalat prin același El-Arabi (78). Madrilenii au rămas și ei în zece, Escudero primind al doilea cartonaș galben (80). Marica s-a mai remarcat până la final în două rânduri, cu lovituri de cap, dar prima a trimis balonul în brațele portarului Roberto (82), iar a doua pe lângă poartă (89).

Getafe nu a mai câștigat în campionat din etapa a 15-a (1-0 cu Levante, pe 29 noiembrie), perioadă în care a înregistrat 5 remize și 8 eșecuri.

Madrilenii marcaseră, însă, în precedentele șapte partide doar un gol, iar acum au punctat de trei ori, însă apărarea a dovedit o fragilitate alarmantă.Marica a ajuns la 3 goluri marcate în 19 partide.

Pentru Getafe urmează trei meciuri foarte grele, la Bilbao (22 martie), acasă cu Villarreal (27 martie) și la Valencia (30 martie).

În clasament, Getafe se află pe locul 16, cu 28 puncte, la două lungimi de zona retrogradării. Granada ocupă locul 11, cu 31 p.