Liberalii doljeni vin cu propuneri de proiecte şi cu amendamente la bugetul local

0
179

Consilierii judeţeni şi locali ai Partidului Naţional Liberal au organizat ieri, o conferinţă de presă, în cadrul căreia au discutat despre buget, investiţii, amendamente şi proiecte. Aleşii opoziţiei consideră că bugetul local nu a fost împărţit corespunzător şi că nu este încurajată dezvoltarea judeţului. Că ar trebui făcut ceva mai mult în direcţia reabilitărilor de drumuri, în vederea promovării culturii şi a personalităţilor istorice şi nu în ultimul rând, susţin în unanimitate ideea construiri unui bazin olimpic de înot.

Cu 6 proiecte vor veni consilierii judeţeni din opoziţie,  astăzi, la şedinţa ordinară, toate fiind îndreptate către direcţia “dezvoltare”. Călin Cosmin, consilier judeţean a prezentat cele 6 propuneri pe care aleşii judeţeni vor să le prezinte conducerii administraţiei judeţene în vederea implementării lor şi par să completeze într-un fel lista de proiecte deja propuse spre realizare anul acesta, de către conducerea executivă a CJ Dolj.

Investiţii în sănătate…

„În primul rând, ne gândim la locurile de muncă şi în acest context, propunem iniţierea unei colaborări interinstituţionale cu Camera de Comerţ şi Industrie Dolj. Tot pe linia investiţiilor, vom propune finanţare de către CJ Dolj a achiziţiei unei instalaţii speciale de tratare a aerului, cu filter tip HEPA şi flux laminar, precum şi a instalării şi punerii în funcţiunea a acestui sistem în blocurile operatorii şi sălile de terapie intensive…”, a subliniat consilierul judeţean.  Tot în domeniul sănătăţii, liberalii doljeni mai propun şi reabilitarea Staţiei de Sterilizare precum şi achiziţia unor echipamente medicale specific pentru sterilizare, cum ar fi sterilizator rapid cu abur cu generator de abur incorportat de 400 litri minim şi 800 litri minim şi sterilizator cu peroxide de hydrogen.

Centru de depozitare legume şi fructe

PNL Dolj consideră că un centru de depozitare legume şi fructe se pretează foarte bine  în zona localităţii Gherceşti, pe terenul fostei unităţi militare, motiv pentru care, acesta ar fi cel de-al treilea proiect propus. “Bugetul estimate pentru studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic este de aproximativ 100.000 de lei”, a mai spus Cosmin Călin, consilier judeţean.

Liberalii vor relua şi discuţiile pe marginea construirii unui bazin olimpic de înot pe terenul deţinut de Consiliul Judeţean Dolj la fostul stadion al Tineretului. “Dorim să încurajă, sportul şi viaţa sănătoasă. Proiectul se adresează tuturor cetăţenilor deschişi către modernizarea şi dezvoltarea locală. Totodată venim şi cu propunerea unui drum judeţean. Este vorba de reabilitarea DJ 604 Leu – Puţuri-Castranova-Apele Vii-Celaru-Marotinu de Jos-Zvorsca-Amărăştii de Sus-Amărăştii de Jos-Lim judeţului Olt. În prezent starea acestui drum este deplorabilă”, a mai spus reprezentantul PNL Dolj. Călin Cosmi mai propune şi un plus de tichete de masă din partea CJ Dolj pentru donatorii de sânge, asta pentru a încuraja această iniţiative.

Un parc industrial pe 100 de hectare

Consilierii locali au prezentat ieri, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, amendamentele propuse la bugetul de venituri şi cheltuieli al municipiului Craiova pentru anul 2018. “Considerăm insuficientă ponderea secţiunii dezvoltare în proiectul general al bugetului 2018, chiar sensibil sub ponderea anului trecut. Propunem alocarea de sume suplimentare ce vor avea destinaţia efectuării lucrărilor necesare pentru înfiinţarea unui parc industrial de minim 100 de hectare. Deşi au fost alocate sume pentru reabilitarea Colegiului Naţional Carol I, considerăm că acestea sunt insuficiente şi propunem suplimentarea lor. Şi la capitolul Cultură venim cu un amendament. Şi anume, considerăm că municipiul nostru ar trebui să-şi asume un rol major de promovare a tradiţiilor culturale şi de valorizare a trecutului în programul naţional al Centenarului Marii Unirii. În acest context propunem alocarea de fonduri pentru realizarea Muzeului Parcului Nicolae Romanescu, un bust pentru Ion C. Brătianu, realizarea unui Centru al Artelor şi chiar o monografie – Contribuţia Craiovei la Marea Unire”, a precizat Flavius Sirop, consilier local.

Liberalii doljeni susţin totodată şi iniţiativa propusă de Asociaţia pentru Tineri Streets, de înfiinţare a unui Centru de Tineret la standard europene cu sprijinul autorităţilor publice locale. “Există disponibilitate din partea autorităţilor publice locale pentru înfiinţarea unui astfel de centru şi totodată există şi resurse locale pentru susţinerea activităţilor care urmează să se desfăşoare în Centru de Tineret la standardele europene…”, a subliniat Doru Câplea, consilier local PNL.