„Valentine’s Day 2018” la Filiași… pentru un vis

0
211

Au un vis și au decis să muncească pentru el. Vor să meargă într-o excursie și, ca să facă rost de banii necesari, și-au dat frâu liber creativității și au lucrat, timp de o lună și jumătate, după ore, și în vacanță. Din mâinile lor au ieșit zeci de obiecte decorative dedicate Zilei Îndrăgostiților, pe care ieri le-au scos la vânzare. Este vorba despre voluntarii din cadrul Asociației „Visuri de om mare” Filiași, 40 de elevi din clasele a IX-a – a XII-a de la Liceul Tehnologic „Dimitrie Filișanu”, care au organizat, ieri, cu sprijinul Primăriei Filiași, „Valentine’s Day 2018”. Pe lângă expoziția cu vânzare de produse handmade, tinerii care au trecut pe la Casa de Cultură au fost întâmpinați cu baloane, bomboane și chiar au putut să se căsătorească pentru o zi. Certificatele le-au primit chiar de la primarul orașului Filiași, Gheorghe, Ilie Costeluș, încântat să sprijine această acțiune. 

Vremea mohorâtă nu a reușit să strice, ieri, sărbătoarea dragostei în Filiași, astfel că o mulțime de tineri, dar nu numai, au trecut, pe parcursul zilei, pe la Casa de Cultură din localitate. Asta pentru că, aici, Asociația „Visuri de om mare” din Filiași, în parteneriat cu Primăria orașului Filiași și Liceul Tehnologic „Dimitrie Filișanu”, au organizat o acțiune socială, „Valentine’s Day 2018”. Mai exact, a fost o expoziție cu vânzare de produse handmade (confecţionate manual), unde tinerii care au vrut să sărbătorească această zi au găsit o cabină foto, trandafiri, baloane, suveniruri şi multă dragoste, după cum suna invitația autorităților.

Proiectul a fost demarat de Asociația „Visuri de om mare” pentru a încuraja creativitatea și, de ce nu, abilitățile antreprenoriale, dar și pentru a-i pune la treabă pe cei 40 de elevi din clasele a IX-a – a XII-a ai Liceului Tehnologic „Dimitrie Filișanu”, voluntari ai Asociației. Și-au dorit foarte tare o excursie la Hunedoara, după cum ne-a povestit coordonatorul activității, prof. Denisa Tică, și au decis, împreună, că pot îmbina utilul cu plăcutul. La atelierele de creație desfășurate de o lună și jumătate au lucrat de zor și rezultatul muncii, articole decorative handmade, a fost expus la Casa de Cultură. Cei care au uitat, nu au avut timp sau pur și simplu au dorit un cadou special, au luat cu asalt standurile elevilor din Filiași.

«Asociația „Visuri de om mare” are în prim plan educația copiilor. Avem 40 de elevi voluntari, sunt copii buni, iar noi, în cadrul Asociației, îi sprijinim să-și exprime creativitatea, îi încurajăm, și chiar încercăm să le dezvoltăm spiritul antreprenorial. Pentru activitatea de astăzi (n.r. – ieri) vreau să vă spun că lucrează de o lună și jumătate. Am fost sprijiniți cu materiale de organizația PSD din Filiași și, în cadrul atelierelor de creație, copiii au făcut tot felul de obiecte decorative. Asta pentru că își doresc să meargă într-o excursie, iar acesta chiar este un mod foarte bun de a-și câștiga banii necesari, pentru ca visul lor să devină realitate», ne-a explicat prof. Denisa Tică.

Şi dacă tot a sprijinit această acțiune, Gheorghe Ilie Costeluș, primarul orașului Filiași, le-a făcut o surpriză celor prezenți: cei care au dorit să facă un exercițiu, s-au putut căsători pentru o zi. Primarul a oficiat ceremoniile și chiar le-a oferit „curajoșilor” certificate de căsătorie.