În arest după ce, beat şi fără permis, a provocat un accident şi a fugit

0
56

Un bărbat în vârstă de 39 de ani, din judeţul Mehedinţi, a ajuns în arestul IPJ Dolj, în cursul zilei de luni, fiind acuzat de comiterea a trei infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Mai exact, băut şi fără permis de conducere, bărbatul a urcat la volan, a provocat un accident în Craiova în urma căruia trei tinere au fost rănite şi a fugit. Aseară a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

arestatConform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj, evenimentul în urma căruia bărbatul a ajuns după gratii s-a petrecut sâmbătă, 11 februarie a.c., în jurul orei 1.45. Din cercetările efectuate s-a stabilit că, Păun Condel, de 39 de ani, din comuna Gogoşu, judeţul Mehedinţi, în timp ce conducea un autoturism Audi, pe bulevardul „Ştirbei Vodă” din Craiova, ajuns la intersecţia cu strada „Siretului”, pe fondul vitezei cu care circula, a pierdut controlul direcţiei şi a intrat în coliziune cu un autoturism Peugeot condus de Ecaterina Burcă, de 29 de ani, din Craiova, care se deplasa în aceeaşi direcţie de mers. În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a şoferiţei, dar şi a altor două craiovence, tot de 29 de ani, pasagere din autoturismul Peugeot. Imediat după producerea accidentului Condel Păun a părăsit locul faptei, fără acordul ofiţerilor Poliţiei Rutiere, întorcându-se în jurul orei 2.30.

„De asemenea, din investigaţii a rezultat faptul că acesta avea permisul de conducere reţinut, iar la testarea cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i prelevate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ne-a declarat agent-şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj. Luni, 13 februarie a.c., în baza probatoriului administrat în cauză de poliţiştii de cercetare penală din cadrul Biroul Rutier Craiova, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a dispus continuarea urmăririi penale faţă de suspect şi reţinerea acestuia pe 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor de “conducerea unui vehicul de către o persoană având suspendată exercitarea dreptului de a conduce”, „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului” şi „părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie”. Suspectul a fost introdus în arestul Inspectoratului, urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.