I-au furat aproape 80.000 lei… de la saltea

0
53

Poliţiştii doljeni au introdus în arestul IPJ Dolj, luni noaptea, trei tineri, din localitatea doljeană Drăgoteşti, cercetaţi pentru comiterea a două furturi, prejudiciul fiind estimat la peste 80.000 lei. Cea mai mare parte a sumei, respectiv 77.520 lei, i-au sustras din locuinţa unui bărbat de 65 de ani din Drăgoteşti care îi ţinea… sub saltea. Victima are un magazin în localitate şi toţi banii pe care i-a strâns i-a ţinut în casă. Autorii urmează să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Picture1A strâns toată viaţa banii pe care i-a făcut şi i-a ţinut la saltea, iar acum a rămas fără ei. Este cazul unui bărbat de 65 de ani, din comuna doljeană Drăgoteşti, căruia trei tineri i-au furat, sâmbătă, 11 februarie a.c., nu mai puţin de 77.520 lei. Omul, care are un magazin în localitate, a revenit sâmbătă acasă, a găsit locuinţa vraişte, banii furaţi, aşa că a alertat Poliţia. A fost deschis un dosar penal, iar în urma cercetărilor efectuate de poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Pieleşti în cursul zilei de luni, 13 februarie a.c., au fost identificaţi şi ridicaţi pentru audieri Leonard Tudorescu şi Luigi Zamfirescu, ambii de 19 ani şi Daniel T., de 17 ani, toţi din comuna Drăgoteşti, judeţul Dolj.

Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, din investigaţiile poliţiştilor doljeni s-a stabilit faptul că, pe 11 februarie a.c., cei trei tineri au pătruns în locuinţa doljeanului de 65 ani, prin forţarea unui geam, şi dintr-o cameră, de sub saltea, i-au sustras suma de 77.000 lei şi o borsetă în care se mai aflau 520 lei. În plus, poliţiştii au reţinut în sarcina suspecţilor şi faptul că, o zi mai târziu, pe 12 februarie a.c., au sustras din anexa locuinţei Mariei V., de 76 de ani, din aceeaşi localitate, două cazane, confecţionate din cupru. Din banii furaţi, tinerii şi-au cumpărat ceasuri, bijuterii, dar au şi petrecut prin localuri, „tocând” aproape jumătate din sumă.

Picture2 „Prejudiciul cauzat a fost recuperat de poliţişti în proporţie de 50% şi restituit părţilor vătămate, cu ocazia audierilor cei trei suspecţi recunoscând că o parte din bani i-au cheltuit în diferite baruri, restaurante, dar şi-au cumpărat şi obiecte de îmbrăcăminte, bijuterii şi ceasuri. În baza materialului probator administrat de poliţişti, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a confirmat continuarea urmăririi penale faţă de suspecţi pentru săvârşirea a două infracţiuni de furt calificat, fiind luată măsura reţinerii celor trei suspecţi pentru 24 de ore”, a precizat agent-şef adjunct Amelia Barbu din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj. Cei trei doljeni urmează să fie prezentaţi Judecătoriei Craiova cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.