Săptămâna trecută, poliţiştii de la Transporturi au aplicat, la nivel naţional, amenzi în cuantum de peste 113.000 de lei

0
179

În perioada 6 – 12 ianuarie a.c., polițiștii de la transporturi, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi, au acționat pentru menținerea ordinii și liniștii publice în stațiile de cale ferată, trenurile de călători, porturi și aeroporturi, precum și pentru prevenirea și combaterea activităților ilicite în domeniul transporturilor feroviare, navale și aeriene.

Pentru combaterea fenomenului infracțional și contravențional, au fost  desfășurate activități pentru menținerea ordinii și siguranței publice, prevenirea furturilor de la călători și combaterea faptelor cu violență, prevenirea accidentelor la trecerile la nivel cu calea ferată, prevenirea furturilor de la infrastructura feroviară și din vagoanele de marfă. Totodată, au fost desfășurate și acțiuni care au vizat verificarea respectării legislației privind transportul de persoane în regim de taxi și rent-a-car, depistarea transporturilor ilegale de material lemnos, prevenirea și combaterea braconajului piscicol și contrabandei cu tutun. Astfel, au fost legitimate 1.979 de persoane, controlate 588 de autovehicule și efectuate patrule în 284 de stații și triaje și 325 de trenuri de călătorie. Au fost depistați şase urmăriți, verificate 12 obiective de pază și 10 agenți economici. Polițiștii au constatat 14 infracțiuni, fiind cercetate 9 persoane. De asemenea, au aplicat 576 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 113.320 de lei și au indisponibilizat 400 de țigarete și o unealtă de pescuit tip plasă din nylon multifilament, de 150 de metri.