Astăzi s-a lansat cursa charter Craiova-Sharm El Sheikh(Egipt)

0
987

Astăzi s-a lansat cursa charter Craiova-Sharm El Sheikh(Egipt), prima plecare către o destinație exotica din Oltenia. Nuți Nicola, reprezentantul agenției de turism Mapamond din Craiova, agenție prin care se organizează această vacanță a spus că acesta poate fi un nou început după o perioadă în care românii aproape că uitaseră cum este să mai călătorești, să te mai bucuri de soare, de nisip fin, de drumeții și relaxare. “Mulțumesc partenerilor noștri de la Cocktail Holidays, domnului Președinte al Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile și domnului Director al Aeroportului Internațional Craiova, Sorin Manda pentru toată susținerea oferită. Un nou început pentru dezvoltarea orașului și a turismului in Oltenia”

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Cosmin Vasile, prezent la conferința de presă organizată cu ocazia lansării acestei curse charter a spus că Aeroportul Internațional Craiova a ocupat un loc aparte în tot ceea ce a însemnat, de-a lungul timpului, strategia pentru dezvoltarea județului Dolj. “Este o instituție a cărei ascensiune a pornit într-un moment în care prea puțini îi acordau vreo șansă. Am creat condițiile de infrastructură necesare pentru creșterea numărului de curse aeriene directe și, ca urmare, numărul pasagerilor a urcat considerabil, de la sub 120.000 în anul 2015 la peste 500.000 în 2019. Ne așteptam ca și în 2020 să înregistrăm o evoluție semnificativă, însă a urmat această pandemie și multe destinații nu au mai putut fi acoperite. În continuare, aeroportul rămâne printre obiectivele investiționale importante ale Consiliului Județean Dolj. Dacă în anii trecuți am reușit să refacem pista de aterizare și am reabilitat și extins de 4 ori platforma de staționare a aeronavelor, printr-un demers de peste 20 de milioane de euro, acum avem în derulare 3 proiecte mari. Unul dintre ele vizează extinderea actualelor terminale de plecări și de sosiri, printr-o investiție în valoare de peste 6 milioane de euro, finanțată din bugetul propriu. Astfel, vom construi 2 corpuri de clădire, cu o suprafață desfășurată de 2.250 de metri pătrați, și vom crește capacitatea de procesare până la 1.150.000 de pasageri pe an. Un alt doilea demers urmărește creșterea gradului de siguranță pentru toți cei care tranzitează aeroportul, printr-o serie de lucrări și achiziții pentru care am obținut finanțare din fonduri europene de peste 15 milioane de euro. De asemenea, Consiliul Județean Dolj a alocat din fonduri proprii 500.000 de euro pentru modernizarea și extinderea parcării AIC. Anul acesta, sperăm să finalizăm și să depunem aplicația de finanțare din fonduri europene pentru cel mai mare proiect pe care CJ l-a abordat în sectorul infrastructurii aeroportuare – construirea unui nou terminal pentru pasageri, la standarde europene, cu o capacitate de 2 milioane de călători pe an“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

La rândul său, directorul general al AIC, Sorin Manda, a precizat: „După aproape un an în care Aeroportul Internațional Craiova a avut de suferit din cauza restricțiilor impuse de pandemie, suntem în măsură să anunțăm că, împreună cu partenerii noștri – Agenția de Turism Mapamond și turoperatorul Cocktail Holidays, punem la dispoziția oltenilor o nouă destinație de vacanță cu plecare de aici – Sharm El Sheikh, din Egipt.“

La conferința de presă organizată astăzi au mai participat Cosmin Durle, administratorul public al județului Dolj, Mircea Dumitru, membru al Consiliului de Administrație al AIC, precum și reprezentanți ai firmelor care vor opera zborul charter către Sharm El Sheikh.