Dolj: 52 de candidaţi vor să fie angajaţi în Poliţia Animalelor

0
829

 În luna decembrie 2020, au fost scoase la concurs , de către IGPR, posturi pentru nou înfiinţata Poliţie a Animalelor. În Dolj, 52 de candidați  şi-au depus dosarele pentru a se angaja în noua structură.   

Posturile au fost scoase la concurs în luna decembrie a anului trecut. „La nivelul Serviciului Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj s-au înscris 52 de candidaţi pentru posturi care au scoase la concurs, în luna decembrie 2020, în cadrul structurii Protecția Animalelor”, a menționat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, agent şef – adjunct  Mihaela Sadoveanu. Șase posturi au fost scoase la concurs de IPJ Dolj pentru structura „Protecția Animalelor”.

La nivel naţional, peste 4.300 de cereri

La nivel naţional, conform comunicatului de presă emis de IGPR, peste 4.300 de cereri de încriere au fost depuse de persoane care vor candida pe unul dintre cele 264 de posturi de ofițeri și agenți de poliție, scoase la concurs prin încadrare directă din sursă externă, pentru structurile de protecția animalelor. Astfel, au fost primite 2.984 de cereri de înscriere pentru cele 129 de posturi de agent de poliție scoase la concurs și 635 de cereri pentru cele 49 de posturi de ofițer de poliție. De asemenea, au fost primite 699 de cereri de înscriere la concurs pentru cele 86 de posturi de ofițer de poliție cu specializarea medic veterinar. În această perioadă, se desfășoară activitatea de validare a candidaturilor și probele eliminatorii de concurs, urmând ca, la data de 23 ianuarie 2021, să se desfășoare proba scrisă.