Muzică şi poezie la Filarmonica „Oltenia”

0
166

Astăzi, de Ziua Culturii Naţionale, Filarmonica „Oltenia” vă invită la un spectacol de muzică şi poezie. Prima parte cuprinde compoziţii pe versuri eminesciene (168 de ani de la naşterea poetului), în interpretarea Coralei Academice, condusă de dirijorul Pavel Șopov, şi a pianistei Corina Stănescu:  „La Steaua” de Eugen Petre Sandu; Patru madrigale pe versuri de Mihai Eminescu de Paul Constantinescu; „Sara pe deal” de Vasile Popovici; „Și dacă…” şi „Floare albastră” de Vasile Spătărelu; „Lacul” de Gheorghe Bazavan.

În partea a doua, va avea loc recitalul „Pianul cu poeme”, susţinut de pianista Ioana Maria Lupaşcu şi actriţa Daniela Nane. Acesta cuprinde poezii de Mihai Eminescu, Magda Isanos, Victor Eftimiu, Ernest Maftei, George Coşbuc, Costache Ioanid, unind astfel sărbătorirea zilei lui Eminescu cu Ziua Culturii Naţionale. În plan muzical include prelucrări folclorice pe teme populare româneşti precum „Lie Ciocârlie” sau „Mociriţa”, cât şi autori culţi precum Constantin Silvestri sau improvizaţii personale ale pianistei. „Este un spectacol recital de muzică şi poezie de dragoste, pus în scenă şi reprezentat de zeci de ori în ţară şi în străinătate, pe scene importante ale teatrelor şi filarmonicilor, inclusiv la Ateneul Român”, precizează organizatorii.

Daniela Nane este actriţă la Teatrul Bulandra din 1995, de când a absolvit Academia de Teatru şi Film din Bucureşti, la clasa profesorilor Mircea Albulescu, Adrian Titieni, Cătălin Naum. Ioana Maria Lupaşcu este solistă concertistă a Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploieşti din anul 2007.