Coincidenţă stranie! Crima de la metrou: Victima şi suspecta principală sunt din Dolj

0
134

O femeie în vârstă de 36 de ani, din Craiova, care locuia fără forme legale în Bucureşti, a fost reţinută, ieri dimineaţă, pentru omor şi tentativă de omor. Femeia, Magdalena Şerban, este suspectată că, marţi seara, a împins-o pe Alina Ionela Ciucu, de 25 de ani, pe şine, în staţia de metrou Dristor 1 din Capitală. Mai mult, a împins-o cu piciorul în momentul când a vrut să se agaţe de marginea peronului. Victima, care este tot din judeţul Dolj, din satul Lişteava, comuna Ostroveni, şi se mutase în Bucureşti de când începuse facultatea, a decedat după ce a fost lovită de metrou. Cu câteva ore mai devreme, Magdalena Şerban încercase să mai arunce pe şine, în staţia de metrou Costin Georgian, o altă tânără, care însă s-a luptat cu agresoarea şi a scăpat. Autoarea a fost identificată pe baza imaginilor de pe camerele video amplasate în staţiile de metrou şi există suspiciuni că ar suferi de afecţiuni. Aseară, femeia a fost prezentată Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

O tragedie cutrenurătoare s-a petrecut marţi seara în Bucureşti şi, ca o stranie coincidenţă, cele două femei implicate erau din Dolj. Nu se cunoşteau, nu aveau nici un fel de legătură şi doar una dintre ele trăieşte, însă este după gratii. Este vorba despre „crima de la metrou”: o tânără de 25 de ani, Alina Ionela Ciucu, din satul Lişteava, comuna Ostroveni, a fost ucisă cu sânge rece de Magdalena Şerban, de 36 de ani, din Craiova, care a împins-o pe şine, chiar în momentul când îşi făcea apariţia metroul, în staţia Dristor 1. Victima a încercat să se agaţe de marginea peronului, pentru a se ridica, însă agresoarea a izbit-o cu piciorul în cap, aruncând-o înapoi. Fata a decedat, iar autoarea a plecat liniştită, pe jos, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

A fost identificată pe baza imaginilor video

S-a crezut, iniţial, că este vorba despre o sinucidere. Abia mai târziu, după ce la Poliţia Capitalei s-a prezentat o altă tânără, (în jurul orei 20.00), care a povestit că o femeie încercase să o arunce pe şine, în staţia de metrou Costin Georgian, pe la ora 15.30, dar se luptase cu ea şi reuşise să scape, au apărut suspiciuni în legătură cu fata decedată în staţia Dristor 1. S-au verificat camerele video amplasate în staţii, iar poliţiştii au văzut că nu este vorba despre sinucidere ci despre un act intenţionat, pentru că agresoarea a pândit-o pe victimă şi a împins-o într-un moment când nu era atentă, fiind cu ochii în telefon. Au fost făcute publice imaginile cu femeia, Poliţia Capitalei solicitând sprijinul cetăţenilor pentru identificarea agresoarei. Câteva ore mai târziu, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, femeia a fost prinsă de poliţişti ai Brigăzii de Poliţie Transport Public Bucureşti, în centrul Capitalei, şi dusă la sediul Direcţiei Generale de Poliţie Bucureşti. A fost audiată ore bune, s-a recunoscut în imaginile care i-au fost prezentate, însă nu şi-a motivat fapta, fiind mai mult incoerentă, după cum au afirmat surse judiciare.

Este acuzată de omor calificat şi tentativă de omor

Ieri dimineaţă Magdalena Şerban a fost reţinută pentru 24 de ore, în baza ordonanţei emise de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. În sarcina sa au fost reţinute infracţiunile de omor calificat şi tentativă de omor, după cum au comunicat, ieri, reprezentanţii Parchetului: „La data de 13.12.2017, procurori criminalişti din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatei S.M. (n.r.- Şerban Magdalena) pentru infracţiunile de omor calificat şi tentativa de omor. Totodată, s-a dispus reţinerea inculpatei pentru o perioadă de 24 de ore. Din actele de urmărire penală efectuate până în prezent, au rezultat urmatoarele: – la data de 12.12.2017, în jurul orei 15:35, în timp ce se afla pe peronul staţiei de metrou Costin Georgian, inculpata S.M. a împins o persoană de sex feminin, spre liniile de metrou, cu intenţia vădită de a o arunca în faţa trenului care tocmai intra în staţie; – la data de 12.12.2017, în jurul orei 19:54, în timp ce se afla pe peronul staţiei de metrou Dristor 1, inculpata S.M. a împins o persoana de sex feminin spre liniile de metrou, iar după ce victima a căzut pe şine, în timp ce aceasta încerca să se agaţe de marginea peronului, a lovit-o în zona capului cu piciorul; urmare a acestor acţiuni victima a fost lovită de trenul ce intra în staţie şi a decedat ca urmare a leziunilor suferite”.

Aseară, Magdalena Şerban urma să fie prezentată Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, după cum mai precizaseră procurorii. Femeia urmează să fie supusă unei expertize medico-legale neuro-psihiatrice în perioada următoare, pentru a se stabili dacă a avut discernământ în momentul comiterii faptelor.

***

Magdalena Şerban, de 36 de ani, este, de loc, din Craiova, judeţul Dolj. A plecat însă, în 2009, în Spania, unde a stat într-o suburbie a Madridului, revenind în Craiova în anul 2015. Nu avea o relaţie foarte bună cu familia sa, susţin surse judiciare, astfel că, în acelaşi an, a plecat în Bucureşti. A lucrat ca vânzătoare la un magazin din zona Gării de Nord şi, din câte se pare, locuia, fără forme legale, într-un cămin social, în Sectorul 3 din Bucureşti. Tot din Dolj, din satul Lişteava, comuna Ostroveni, este şi victima ei, Alina Ionela Ciucu, de 25 de ani. Fata a absolvit Liceul din Dăbuleni, a plecat la facultate în Bucureşti, iar acum lucra la un restaurant. Terminase serviciul, marţi seara, şi aştepta metroul, în staţia Dristor 1, ca să ajungă acasă…