Handbal (f) – CE: Danemarca şi Rusia termină egal, iar cea din urmă iese din calculele pentru semifinale

0
153

Deschisă cu partida România – Cehia 30-28, urmată de Ungaria – Norvegia 23-24, runda secundă (penultima) din Grupa Preliminară II s-a încheiat, marţi seară, cu meciul vedetă dintre Danemarca şi Rusia. A fost 26-26, iar urmare acestui rezultat, reprezentativa ex-sovietică, nimeni alta decât campioana olimpică de la Rio, a pierdut orice posibilitate de a accede în careul cu aşi. Oricum, după victoria tricolorelor, Rusia mai avea şanse de calificare doar minuscule, trebuind, într-o primă fază, să treacă de daneze la măcar şase goluri.

După rezultatele de mai sus, Norvegia a devenit prima semifinalistă, în timp ce pentru celălalt loc vacant se vor bate, în meci direct, România (6p) şi Danemarca (5p), de la 0ra 19:30. Mai devreme (17:15) este programată întâlnirea Ungaria (0p) – Rusia (3p), pentru ca grupa să se încheia, de la 21:45, cu Norvegia (8p) – Cehia (2p).

Tot miercuri, şi de la aceleaşi ore, se dispută şi jocurile din runda finală a Grupei Principale I, după programul: Spania (1p) – Olanda (6p), Suedia (3p) – Germania (5p) şi Serbia (3p) – Franţa (6p).