Fostul şef al Serviciului Financiar-Contabilitate de la IPJ Dolj, trimis în judecată

0
245

 Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui comisar-şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, pentru comiterea mai multor infracţiuni.  Este vorba despre fostul şef al Serviciului Financiar-Contabilitate al instituţiei.

La data comiterii faptelor pentru care este trimis în judecată,  comisar-şef  Leontin Peca  ocupa funcţia de şef al Serviciului Financiar-Contabilitate al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj. Procurorii DNA – Serviciului Teritorial Craiova l-au trimis în judecată pentru comiterea mai multor infracţiuni: abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut , pentru sine ori pentru altul, un folos necuvenit, în formă continuată (două fapte); fals informatic, în formă continuată; fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată; uz de fals, în formă continuată; sustragere sau distrugere de înscrisuri, în formă continuată.

Sute de mii de lei, sustrase de fostul poliţist

Procurorii au întocmit un rechizitoriu amplu, bazat pe strângerea mai multor dovezi, de-a lungul anilor. Astfel, în perioada februarie 2012 – februarie 2014, Leontin Peca este suspectat că, având funcţia de şef al Serviciului Financiar-Contabilitate, din cadrul IPJ Dolj, şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu cu încălcarea prevederilor legale, în sensul că, prin falsificarea statelor de plată, şi-a însuşit mai multe sume de bani necuvenite (ex. spor pentru lucrări de excepţie sau misiuni speciale), în cuantum de 28.705 de lei. Prejudiciul total ar fi de 55.324 de lei. În intervalul 2010 – 2013, tot prin încălcarea legii, Peca a dispus efectuarea unor tranzacţii bancare nejustificate din fondurile financiare ale IPJ Dolj în contul bancar al unei asociaţii a poliţiştilor, prin virarea unor sume de bani mai mari decât cele reţinute cu titlu de cotizaţie din salariile membrilor, însuşindu-şi suma de 150.618 de lei. „În cauză, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj s-a constituit parte civilă cu suma de 28.097 de lei, reprezentând paguba creată unităţii, prin încasarea de drepturi salariale necuvenite, şi cu suma de 150.618 de lei, reprezentând transferurile nelegale de bani din contul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj în contul asociaţiei respective. În cauză, s-a instituit sechestrul asigurator asupra unor bunuri mobile deţinute de inculpatul Peca Leontin”, se menţionează în comunicatul DNA. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dolj, cu propunere de a se menţine măsurile asiguratorii luate în cauză. Leontin Peca nu mai face parte din structurile Poliţiei Române.