Teatrul „Colibri” participă cu două spectacole la Festivalul de Comedie de la Caracal

0
82

La invitația Centrului Cultural Municipal „Radu Șerban”, Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri” va participa la cea de-a XX-a ediție a Festivalului de Comedie de la Caracal, care se va desfășura în perioada 15-18 noiembrie 2018.

Actorii craioveni vor prezenta mâine, 15 noiembrie 2018, spectacolul „Prințul Broască”, dramatizare de Veselin Boidev după Frații Grimm, regia Todor Valov, traducerea Vili Nicolov Perveli, scenografia și costumele Stefka Kyuvlieva, cu păpuși confecționate de Peter Cekunov, Ganka Kirilova și Aurelia Sadovska, cu actorii Cosmin Dolea, Oana Stancu, Adriana Ioncu, Alis Ianoș. Spectacolul „Prințul Broască” a primit Premiul Special al Juriului la Festivalul Internațional de Animație „Gulliver” de la Galați (2014), Premiul pentru cea mai bună interpretare (actrița Adriana Ioncu) și Premiul pentru scenografie, oferit Stefkăi Kyuvlieva, la Festivalul Internațional al Teatrelor de Păpuși și Marionete „Puck” de la Cluj-Napoca (2013).

Vineri, 16 noiembrie 2018, este programat în festival spectacolul „Fata babei și fata moșneagului”, dramatizare de Valentin Dobrescu după Ion Creangă, regia Todor Valov, scenografia Stefka Kyuvlieva, muzica Alin Macovei-Moraru. În distribuție: Oana Stancu, Alis Ianoş, Rodica Prisăcaru, Ionica Dobrescu, Mugur Prisăcaru, Adriana Ioncu, Daniel Mirea. Spectacolul deține Premiul pentru cea mai bună regie (Todor Valov, Bulgaria) şi Premiul pentru creaţie de păpuşi (Stefka Kyuvlieva, Bulgaria), obținute la Festivalul Internaţional „Scânteia de Aur”, de la Kragujevac, Serbia.