Contre în CLM Craiova pe datoriile de la Termo

1
242

După ce, la sfârșitul lunii trecute, au votat desemnarea în funcție a lui Florin Lungu, consilierii municipali au aprobat, în plenul de ieri, și contractul de managment al noului director SC Termo. Aleșii opoziției nu au scăpat însă ocazia de a-l critica pe ex-directorul Mihai Neațu, cel care a plecat, tot pe o funcție de conducere, dar la Transelectrica. 

Consilierul PDL, Dan Cherciu, a spus despre fostul manager Mihai Neațu că „umblă creanga prin județ în campanie electorală, își pune poze pe facebook, în timp ce a lăsat compania într-o situație dezastruoasă”. Acesta a afirmat că a studiat datele financiare ale SC Termo, care se află publicate pe site-ul Ministerului de Finanțe, și a constatat că datoriile fostei regii au crescut cu 34 milioane de lei mai mari de când Mihai Neațu a devenit director acolo. „Eu am îndoieli foarte mari față de somitatea domnului care a fost managerul acestei regii. Am constatat că craiovenii și-au plătit mai bine datoriile, dar datoriile companiei au crescut cu 34 milioane de lei”.

Socoteanu: „Cifrele dezastruoase nu sunt cauzate de Neațu”

Consilierul PSD, Răzvan Socoteanu, i-a luat apărarea fostului director și coleg de consiliu, spunând că Mihai Neațu nu este răspunzător pentru datoriile SC Termo, ba din contră, cât timp a fost director, acesta a luat măsuri pentru scăderea facturilor locatarilor. „Acele cifre dezastruoase nu sunt cauzate de domnul Mihai Neațu, căruia nu îi fac acum statuie, dar nici nu putem să îi punem în cârcă ceea ce nu merită. Pot să vă spun că, în acest context de criză, el a luat măsuri pentru reducerea facturii locatarilor întrucât au fost montate repartitoare de căldură la subsolul multor blocuri”, a replicat Socoteanu.

De unde provin datoriile de la Termo

Primarul Lia Olguța Vasilescu le-a reamintit consilierilor că SC Termo, ca și celelalte regii din subordinea Primăriei Craiova, au fost preluate ”în stare de faliment” la începutul mandatului său. „Unele s-au putut pune pe picioare, altele – nu, cum este Termoficarea. Iar ceea ce s-a întâmplat acolo nu este din cauza managerilor, ci a greșelilor pe care le-au făcut cei dinainte”. Olguța Vasilescu a explicat apoi că datoriile SC Termo provin din penalitățile la debite, care tot cresc. ”Datoria se rostogolește. În ceea ce privește încasările, eu cred că trebuie să felicităm populația care și-a plătit datoriile mai bine, dar felicităm și cei care s-au îngrijit ca acest lucru să se întâmple prin măsurile pe care le-au luat cu asociațiile”.

Cherciu: „Nici nu se obosise să-și citească contractul”

Cei doi consilierii au avut un schimb de replici și pe tema contractului de managment al noului director Florin Lungu. Alesul local Dan Cherciu a scos în evidență faptul că actul nu a fost bine întocmit de funcționarii Primăriei, iar titularul său nu îi cunoștea cuprinsul. „Domnul Lungu a ridicat și el la fel din umeri, de unde am avut dovada că nici nu se obosise să citească respectivul contract”, a spus Cherciu. Replica a venit de îndată de la consilierul PSD, Răzvan Socoteanu, care i-a reamintit colegului consilier că a absentat de la ședința pe comisii în care acesta ar fi trebuit să-și susțină propriile argumente.

Primarul Craiovei: „Numirea lui Florin Lungu este provizorie”

Primarul Lia Olguța Vasilescu a pus capăt acestor discuții, menționând că numirea lui Florin Lungu este provizorie și că noul director va fi desemnat, potrivit legii, prin intermediul unei firme de recrutare. „Este foarte posibil ca din CV-urile care se vor depune să găsim pe cineva mai bine pregătit și atunci el să fie cel ales”, a spus Olguța Vasilescu. În contractul de managment votat de consilieri se precizează că Lungu va conduce SC Termo timp de șase luni, timp în care va avea de îndeplinit aceleași criterii pe care le-a avut de realizat și Mihai Neațu.

Comments are closed.