ACL solicită convocarea Parlamentului pentru respingerea legii amnistiei şi graţierii

1
162

ACL solicită convocarea Parlamentului astăzi pentru respingerea legii amnistiei şi graţierii şi pentru discutarea tuturor cererilor de încuviinţare a urmăririi penale şi arestării preventive în cazul mai multor parlamentari, a anunţat ieri, într-o conferință de presă, copreşedinţii ACL Dolj, deputatul Mihai Voicu şi europarlamentarul Marian Jean Marinescu.

Parlamentarii Alianţei Creştin-Liberale (ACL) Dolj, alături de ceilalţi colegi din ţară au solicitat ieri, preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului convocarea de urgenţă a celor două Camere ale Parlamentului pentru astăzi, ora 12.00. Deputatul Mihai Voicu şi europarlamentarul Marian Jean Marinescu au susţinut ieri, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la sediul ACL Dolj, că „cererea parlamentarilor are drept scop introducerea pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor respingerea Legii amnistiei şi graţierii, dar şi aprobarea solicitării Parchetelor pentru începerea urmării penale sau pentru cererea de arestare în cazul senatorilor şi deputaţilor care sunt în asemenea situaţii, indiferent de culoarea politică a celor vizaţi”. Deputatul Mihai Voicu a mai spus că independenţa Justiţiei şi statul de drept sunt subiecte importante pentru opinia publică şi pentru România în general, iar poziţia celor doi candidaţi faţă de aceste subiecte, trebuie tranşată clar şi explicit înainte de alegerile prezidenţiale. „Conducerile grupurilor parlamentare au declanşat deja acest demers. Aşteptăm reacţia majorităţii PSD. Avem dubii serioase că această reacţie va fi una favorabilă pentru există o presiune destul de mare în interiorul PSD pentru că Victor Ponta să nu câştige alegerile României de dragul Românie, ci să caştige aceste alegeri pentru a-i scăpa pe toţi de dosarele penale.”, a  mai spus Voicu.

Plângeri penale şi pentru urna mobilă…

Europarlamentarul Marian Jean Marinescu a precizat că Alianţa Creştin-Liberală va depune în toate filialele plângeri penale, pentru a se verifica listele suplimentare. „Noi am depus deja o plângere pentru listele suplimentare. Am depus o plângere şi referitoare la urna mobilă. Adeverinţele de urnă mobilă s-au eliberat în mod bizar. Să se stabilească clar ce înseamnă să fii netransportabil. Mă gândesc că în niciun caz pentru o simplă răceală. După cum bine ştiti au mai fost înlocuiţi preşedinţi şi vicepreşedinţi de secţii de votare şi să sperăm astfel că se vor îmbunătăţi condiţiile la secţiile de votare”, a precizat copreşedintele ACL.

Votul prin corespondenţă, respins de Guvern în februarie

Marinescu a vrut să puncteze şi cum se va vota duminică. El a spus că nu mai este un vot între ACL şi PSD sau între Iohannis şi Ponta, ci un vot între bine şi rău. „Eu vreau să vă mai atrag atenţia asupra câtorva aspecte care reies din dezbaterile care au avut loc. Nu mai este un vot între ACL şi PDL, ci un vot între bine şi rău. Între viitor şi trecut, între minciună şi adevăr. Deci, aş ruga să aveţi o foarte mare atenţie asupra acestor lucruri.”, a subliniat Marian Jean Marinescu. Europarlamentarul PDL a enumerat şi câteva minciuni enunţate de Victor Ponta, pentru a mai acoperi din impactul negativ care l-a avut asupra sa, votul românilor din Diaspora. Cap de listă fiind minciuna cu membrii ACL din secţiile de votare. „Victor Ponta a spus o mare minciună că au lipsit 134 de membri din secţiie de votare de la ACL. Primul care a infirmat a fost Meleşcanu, imediat după emisiune. Care a spus că are pregătiţi vreo 140 de diplomaţi care să ocupe aceste absenţe, dar se referea la toţi cei care au lipsit. Adevărul e cu totul altul şi anume că de la PSD au lipsit cei mai mulţi, vreo 54. Au lipsit şi de la ACL, dar vreo 19. Legea votului prin corespondenţă. O altă minciună. Spui că nu a existat o astfel de propunere. Şi apare imediat după dezbatere, avizul dat de la Guvern, negativ, cu semnătura lui Victor Ponta, cu privire la votul prin corespondeţă. Aviz dat în 25 februarie 2014. Şi multe, multe alte miciuni, inclusiv cu secţiile de votare din Germania. L-au contrazis cei de acolo….”, a mai spus Marian Jean Marinescu.

1 COMENTARIU

  1. nenea asta e din filmul base 2004,2009 cand hotul striga hotii…..daca iasa bine pentru ei nu s-a furat nimic daca nu sa te tii..

Comments are closed.