Întrevederea prim-ministrului Nicolae-Ionel Ciucă cu vicepreședinta Comisiei Europene pentru democrație și demografie, Dubravka Šuica

0
200

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut ieri, la Palatul Victoria, o întrevedere cu vicepreședinta Comisiei Europene, Dubravka Šuica, responsabilă pentru democrație și demografie, în contextul vizitei oficialului european la București.

În schimbul de opinii au fost abordate, cu precădere, aspecte legate de importanța asigurării unor răspunsuri pragmatice urmare consultării paneuropene a opiniei cetățenilor în cadrul Conferinței privind viitorul Europei, cât și necesitatea unor politici care să răspundă provocărilor demografice cu care se confruntă Europa.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a exprimat aprecieri deosebite pentru contribuția consistentă a vicepreședintei Comisiei Europene la coordonarea activităților corespondente Conferinței privind viitorul Europei.

În context, a punctat necesitatea ca procesul de evaluare a recomandărilor rezultate din Conferință să rezulte în transpunerea acelor priorități și direcții de acțiune cu veritabilă rezonanță pentru cetățenii europeni. Menținerea unității și a coeziunii Statelor Membre, alături de sprijinul ferm pentru valorile democratice ale Uniunii sunt o sarcină comună esențială, cu atât mai mult în actualul context geostrategic.

De asemenea, șeful Executivului a subliniat importanța implementării PNRR pentru dezvoltarea economiei și reformarea societății, respectiv valoarea adăugată considerabilă a fondurilor europene pentru dezvoltare și coeziune.

Apreciind, totodată, susținerea Comisiei Europene pentru extinderea Spațiului Schengen, premierul Ciucă și-a exprimat speranța ca România să obțină o decizie politică pozitivă privind aderarea la acest spațiu de liberă circulație.