GETEC avansează cu construcția centralei ecologice de cogenerare pe biomasă

0
493

GETEC, unul dintre cei mai importanți furnizori de energie și specialist în contractarea serviciilor de energie pentru industrie și imobiliare, face progrese semnificative în construcția centralei pe biomasă din Podari, județul Dolj, ce va alimenta cu energie instalația de bioetanol a fabricii Clariant.

Lucrările la construcția centralei avansează, fiind deja realizate câteva etape importante. În primul rând, în prima partea a anului 2020 s-a realizat alimentarea cu energie electrică a celor două șantiere prin noua stație de transformare de 110 kV, iar la mijlocul lunii septembrie au început lucrările la instalarea cazanului pe biomasă și a boilerelor de redundanță pe gaz.

Din luna octombrie, echipa de construcții a început instalarea unei stații mari și complexe de tratare a apei, urmând apoi demararea pregătirilor pentru începerea lucrărilor la instalația de alimentare cu abur, ce va fi finalizată în primul trimestru al anului 2021.

„Construcția centralei de cogenerare din Podari avansează conform planului și ne dorim ca aceasta să devină operațională în cel mai scurt timp pentru a demara producția de energie verde, chiar aici, în localitate. Noi aducem în România o tehnologie de ultimă generație și planul nostru este să schimbăm percepția oamenilor despre energie și să le demonstrăm că aceasta poate fi și eficientă, și sustenabilă. Generarea de energie descentralizată este un proces complet regenerabil și, prin urmare, neutru din punct de vedere climatic. Este un pas important înainte, ce reconfirmă angajamentul nostru pentru sustenabilitate. Pentru GETEC, oamenii contează, iar obiectivul final al companiei este de a crea un viitor durabil și o viață mai bună.” a declarat Tomasz Muszynski, Managing Director, GETEC Romania.

Noua unitate de producție a energiei electrice prin cogenerare aduce multiple avantaje la nivel local, începând cu locurile de muncă nou create de-a lungul lanțului de aprovizionare, pentru oamenii din județul Dolj, dar și un mediu mai curat și un parteneriat pe termen lung între companii și comunitate. Pe lângă aceste avantaje, compania se implică și contribuie la crearea unui sector energetic îmbunătățit pentru a lăsa o moștenire curată și ecologică, pentru anii următori.