Europarlamentarul Marian Jean Marinescu : Solicităm modificări legislative în ce privește ”cyber-resilience”

0
478
Europarlamentarul Marian Jean Marinescu susţine într-o postare pe facebook că recent s-a solicitat modificări legislative în ce privește ”cyber-resilience”, în special pentru tehnologia informațiilor și a comunicațiilor și securitatea cibernetică în domeniul financiar. De asemenea, deputatul european consideră că este foarte importantă și îmbunătățirea managementului informațiilor prin armonizarea cu actualele reglementari europene privind protecția informațiilor sau cele împotriva spălării banilor. “Folosirea noilor tehnologii în sectorul financiar are potențialul de a aduce importante beneficii, precum reducerea costurilor, îmbunătățirea managementului informațiilor sau transparența tranzacțiilor. În același timp, noile tehnologii pot pune în pericol stabilitatea financiară, pot agrava infracțiunile financiare și pot slăbi protecția consumatorilor. Prin urmare, este nevoie de un cadru de reglementare stabil și cuprinzător. Raportul votat de Parlamentul European propune un set de recomandări care să ghideze Comisia Europeană în redactarea Strategiei financiar-digitale europene.
Raportul Parlamentului solicită Comisiei să vină cu o propunere legislativă în domeniul cripto-produselor ( de la cripto-monede până la token-uri de securizare a plăților), pentru a elimina golurile legislative și a oferi predictibilitate legală și protejarea consumatorilor și a investitorilor.
Solicităm de asemenea modificări legislative în ce privește ”cyber-resilience”, în special pentru tehnologia informațiilor și a comunicațiilor și securitatea cibernetică în domeniul financiar. Este necesară modernizarea regulilor curente, adaptarea la standardele internaționale și eliminarea golurilor legislative care ar putea pune în pericol consumatorii, investitorii și mediul de afaceri.
Foarte importantă este și îmbunătățirea managementului informațiilor prin armonizarea cu actualele reglementari europene privind protecția informațiilor sau cele împotriva spălării banilor”, a spus europarlamentarul Marian Jean Marinescu.