Doljeanul care şi-a bătut şi încuiat soţia menţinut după gratii şi trimis în judecată

0
60

puscarieBărbatul de 37 de ani, din Şimnicu de Sus, arestat pe 14 septembrie pentru lipsire de libertate, violenţă în familie şi ameninţare, victimă fiindu-i soţia, rămâne în spatele gratiilor. Mai mult, procurorii au finalizat cercetările şi au întocmit rechizitoriul prin care au dispus trimiterea în judecată a bărbatului.

Reamintim că, potrivit IPJ Dolj, marţi, 13 septembrie a.c., ora 11.30, poliţiştii doljeni au fost sesizaţi cu privire faptul că Ionela Maria, de 34 de ani, din Şimnicu de Sus, este agresată şi ameninţată la domiciliu de soţul ei, Romică Dumitru Maria, de 37 de ani. În temeiul sesizării, la locaţia indicată s-au deplasat poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Melineşti, care au stabilit că, pe fondul unor discuţii contradictorii, cel în cauză a lovit-o pe soţia sa şi apoi a ameninţat-o cu un cuţit. Întrucât se manifesta violent, bărbatul a fost imobilizat şi încătuşat, cu sprijinul unei grupe de mascaţi a Serviciului de Acţiuni Speciale Dolj, apoi condus la sediul poliţiei în vederea continuării cercetărilor. Prin extinderea cercetărilor s-a stabilit faptul că, în aceeaşi zi, persoana vătămată a fost ţinută prin folosirea forţei şi împotriva voinţei sale, într-o încăpere din locuinţă. În urma analizării probatoriului administrat cu procurorul de caz, faţă de agresor s-a dispus continuarea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate, violenţă în familie şi ameninţare. Procurorul de caz a emis pe numele său ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul I.P.J Dolj, iar o zi mai târziu a fost prezentat Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă, propunere admisă de instanţă, care a emis mandat pe o perioadă de 30 de zile pe numele acestuia.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au finalizat cercetările şi, la începutul acestei săptămâni l-au trimis în judecată pentru infracţiunile comise. În plus, procurorii au cerut instanţei menţinerea arestării preventive a inculpatului. Judecătorii i-au respins bărbatului cererea de a fi eliberat sub control judiciar, menţinându-l după gratii: „Respinge cererea formulată de inculpatul Maria Dumitru Romică, prin apărător ales, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu controlului judiciar şi de revocare a măsurii arestării preventive. Menţine ca fiind temeinică şi legală măsura arestarii preventive dispusă faţă de inculpatul Maria Dumitru Romică, prin încheierea nr. 76/14.09.2016 a Judecătoriei Craiova, fiind emis mandatul de arestare preventivă nr. 56/14.09.2016. Dispune comunicarea către inculpatul Maria Dumitru Romică a copiei certificată a rechizitoriului Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova şi stabileşte termen de 20 de zile, până la care acesta poate formula în scris cereri si excepţii cu privire la legalitatea administrării probelor si a efectuării actelor de către organele de urmărire penală Pune în vedere apărătorului ales că în termen de 20 de zile, are dreptul să formuleze în scris cereri si excepţii cu privire la legalitatea administrării probelor si a efectuării actelor de către organele de urmărire penală. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestatie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu”, se arată în încheierea de şedinţă a Judecătoriei Craiova.