Avea aproape 5.000 de cartuşe în casă

0
342

Un bărbat de origine italiană, stabilit de câţiva ani în Craiova, este cercetat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce poliţiştii au găsit în locuinţa sa aproape 5.000 de cartuşe pe care le deţinea ilegal.

Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, poliţiştii Biroului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase au efectuat, miercuri, o acţiune pe linia verificării modului de deţinere şi asigurare a armelor şi muniţiilor de către cei care deţin legal aceste obiecte.

În cadrul activităţilor, la locuinţa lui Luigi Massaro, de 61 de ani, care are dublă cetăţenie – atât italiană, cât şi română – şi s-a stabilit în Craiova în urmă cu mai mulţi ani, oamenii legii au găsit 4.924 cartuşe de vânătoare de diferite calibre. Bărbatul, pasionat de vânătoare, deţine legal trei arme de vânătoare însă, conform legislaţiei în vigoare, pentru fiecare arma, maximul admis este de 300 de cartuşe. El le-a declarat poliţiştilor că acum vreo doi ani a fost la vânătoare cu nişte prieteni veniţi din Italia, şi-au cumpărat atunci mai multe cartuşe, iar aceştia le-au lăsat la el când au plecat.

“Armele şi muniţia identificate au fost ridicate de organele de poliţie în vederea cercetărilor, iar pe numele bărbatului au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, a precizat agent Amelia Căprărin, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.