Craiova şi Viitorul închid etapa a 3-a a Ligii I

0
398

Viitorul – Universitatea Craiova

Ovidiu, stadion: „Academia Gheorghe Hagi”, ora 21

Viitorul: Cojocaru – Dussaut, Mladen, Ghiţă, Boboc – Artean, A. Ciobanu – Chiţu, Iancu, Măţan – Luckassen. Antrenor: Ruben Barrera. Rezerve: Căbuz – Bodişteanu, Georgescu, Martinez, Victor Fernandez, C. Matei, Casap, L. Munteanu, G. Ganea.

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Bălaşa, M. Constantin, Bancu – Bic, Nistor, Cicâldău – Baiaram, Mihăilă, Koljic. Antrenor: Cristiano Bergodi. Rezerve: L. Popescu – Vătăjelu, Acka, Papp, Ivanov, Mateiu, V. Constantin, Bărbuţ, Ivan.

Arbitru: Andrei Chivulete.

Antrenorul Universităţii Craiova, Cristiano Bergodi, a declarat că echipa nu are stabilit un obiectiv clar pentru acest sezon, deoarece lotul nu este complet, italianul aşteptând şi alte achiziţii până la finalizarea perioadei de mercato. „Nu pot să vorbesc de un obiectiv în acest moment, pentru că în acest moment nu avem dubluri pe posturi, putem vorbi peste câteva săptămâni, când va fi situaţia mai clară. Am luat numai câţiva jucători şi mai avem nevoie de alţii. Vom vedea ce obiectiv vom stabili atunci când lotul va fi complet” a spus Bergodi.

Italianul a prefaţat meciul pe care Universitatea Craiova îl va disputa în deplasare cu Viitorul, specificând că alb-albaştrii vor juca şi cu gândul la finanţatorul Mihai Rotaru, care a trecut printr-o perioadă foarte dificilă, fiind infectat cu coronavirus. „E un meci foarte important, dificil, ca toate din campionatul românesc. Venim după o pauză, ne-am pregătit şi vrem să câştigăm cele 3 puncte, care ar fi foarte importante pentru noi. Ne dorim să câştigăm acest meci şi pentru domnul Rotaru, care trece printr-un moment greu, dar şi pentru ceilalţi oameni din conducerea clubului care au fost infectaţi cu coronavirus”

Lui Bergodi i se pare ciudat să vadă Viitorul fără Gică Hagi pe bancă: „Viitorul nu parcurge o perioadă foarte bună, au schimbat antrenorul, nu mai este Gică Hagi, dar au jucători foarte buni. E puţin ciudat să nu-l văd pe bancă pe Gică, era de atâţia ani, oricum el controlează tot, ceea ce a făcut el acolo este ceva extraordinar, el rămâne un punct de reper în România. Jocul cu noul antrenor spaniol este puţin diferit, din ce am văzut în primele două etape”.

Papp a fost recuperat, Tudorie, încă nu

Tehnicianul italian a menţionat că pauza competiţională a fost una prielnică, atât pentru că pregătirea de vară a fost scurtă, dar şi pentru recuperarea unor jucători accidentaţi. Paul Papp a revenit la antrenamente, însă Tudorie este în continuare accidentat.

„Am lucrat în această pauză atât tehnico-tactic, dar şi mental cu puţinii jucători rămaşi, fiindcă mulţi au fost la echipele naţionale. Din cauză că a fost o pauză scurtă între sezoane au apărut unele accidentări, la fiecare echipă se întâmplă acest lucru. Nu e uşor, mai ales pentru jucători care au jucat puţin în ultima vreme, precum Papp şi Tudorie. Papp a revenit la antrenamente, Tudorie va reveni peste două săptămâni. Cred că ne-a prins bine tuturor echipelor această pauză, s-au putut regla anumite lucruri, ţinând cont că pauza de vară a fost scurtă. Am vorbit cu jucătorii care au venit de la lot, ei au venit cu poftă de joc şi de a se antrena bine. Nicuşor Bancu a fost prea mult criticat în această perioadă, deşi el şi-a făcut datoria, a jucat două meciuri în câteva zile la naţională” a declarat Cristiano Bergodi.

Vlădoiu: „Putem să-i împăcăm pe fani legând victorii”

Deşi Universitatea Craiova a început campionatul cu două victorii, suporterilor olteni nu le-a trecut supărarea pricinuită de eliminarea din Europa League, în faţa modestei Lokomotiv Tbilisi. Jucătorii lui Cristiano Bergodi cred, totuşi, că dacă vor lega mai multe victorii consecutive în campionat, vor fi iertaţi de fani. Ştefan Vlădoiu, consideră duelul de azi unul dificil, deoarece gazdele îşi pot reveni oricând după începutul de sezon poticnit. „Ne aşteaptă un meci foarte greu, chiar dacă Viitorul au avut un început de campionat mai greu, acumulând decât 1 punct, ei pot să-şi revină în orice moment şi să facă un meci foarte bun contra noastră. Nu ştiu dacă ne încurcă jocul lor, noi trebuie să ne facem jocul nostru, aşa cum am evoluat cu Astra în prima repriză şi cum am făcut-o în majoritatea partidelor de anul trecut. Legând victorii putem să-i împăcăm pe suporteri după supărarea pricinuită de eliminarea din Europa League” a spus jucătorul de 22 de ani.

Ştefan Vlădoiu s-a accidentat în prima etapă, cu Sepsi, şi a lipsit în următoarele două meciuri, dar a fost recuperat în pauza competiţională şi speră să se impună atât la echipa de club, cât şi la naţionala de tineret. „Mă simt bine acum, de o săptămână mi-am revenit şi am făcut antrenamente cu echipa. Dacă voi juca foarte bine meci de meci sper să-mi câştig locul de titular la Universitatea şi să revin şi la naţionala de tineret” a declarat Vlădoiu.

Antrenorul spaniol al Viitorului, Ruben Barrera, a declarat înaintea meciului de azi: „Suntem încrezători pentru acest joc şi sperăm să obţinem prima victorie din acest sezon. Jucătorii au nevoie de timp să înţeleagă ce vreau de la ei, dar sunt sigur că vor arăta o formă bună în acest meci”. Portarul Valentin Cojocaru a spus: „Va fi un meci dificil, Craiova este o echipă bună şi trebuie să facem un meci foarte bun pentru a lua cele 3 puncte. Trebuie să intrăm motivaţi, concentraţi şi sunt sigur că putem să luăm cele 3 puncte”. Mijlocaşul Cosmin Matei a adăugat: „Am învăţat mai bine ce vrea mister de la noi şi vom juca mai bine ca în primele două etape.

Statistica LPF înaintea meciului de azi

Viitorul şi Universitatea Craiova s-au mai întâlnit de 18 ori în principala competiţie internă, de șase ori au câştigat dobrogenii, de șapte ori s-au impus oltenii, iar alte cinci partide s-au terminat la egalitate.

– Prima confruntare a avut loc pe 8 august 2014, Universitatea – Viitorul 2-2 (dublă Curelea, respectiv dublă Mitrea).

– Cea mai mare diferenţă de scor: 28 noiembrie 2015, Viitorul – Universitatea Craiova 4-0.

– Întâiul succes din contul oltenilor în Liga 1: 28 august 2016, Universitatea Craiova – Viitorul 2-1.

– Cele mai multe goluri: 28 aprilie 2018, Universitatea Craiova-Viitorul 3-3.

– Cea mai recentă întâlnire directă: 9 februarie 2020, Viitorul – Universitatea Craiova 1-2, goluri înscrise de Gabriel Iancu, respectiv Luis Niţu şi Valentin Mihăilă.