Campionii Craiovei, la SportFEST 2015

0
257

Sporturi diverse, competiţii inedite cu publicul invitat să-şi testeze condiţia fizică. Centrul municipiul Craiova şi Parcul „Nicolae Romanescu” au găzduit cea de a II-a ediţie a manifestării sportive „Craiova SportFEST”. Campionii diferitelor sporturi au putut fi foarte aproape de craioveni, încântând privirile celor care, preţ de câteva clipe, au simţit că performanţa sportivă cere talent şi multă dăruire.

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj împreună cu Primăria Municipiului Craiova şi Consiliul Local Craiova au organizat, ieri, în centrul Craiovei şi în parcul „Nicolae Romanescu”cea de a II-a ediţie a manifestării sportive „Craiova SportFEST”. În Piaţa William Shakespere, zeci de sportivi şi-au etalat performanţele şi au provocat la întreceri spectatorii. Baschet, handbal, volei, tenis de masă, badminton, lupte, judo, karate, scrimă, dans au fost câtvea dintre sporturile, prin care tinerii au exprimat că „mens sana in corpore sano” este valabil de mii de ani.

Craiovenii, invitaţi cu toţii la sport

Evenimentul s-a desfăşurat în două etape. În prima, orice locuitor al Craiovei şi-a putut provoca, pe facebook, prietenii la sport. În cea de a doua etapă au avut loc demonstraţii şi concursuri ale cluburilor sportive. În piaţa „Mihai Viteazul” iubitorii de baschet au fost invitaţi la aruncări libere din zone stabilite şi au fost spectatorii unei competiţii de streatball. Tot aici, arta dansului a putut fi admirată de trecători. Tehnici de paşi, provocări la a asimila din secretele dansului au fost câteva din deliciile oferite spectatorilor. Piaţa „William Shakespere” a mai găzduit un turneu de fotbal între cluburile sportive.După-amiaza, părinţi şi copiii şi-au testat măiestria în aruncări libere.

Tenisul de masă şi-a prezentat campionii

„Unul dintre sporturile individuale prezente la acest eveniment este tenisul de masă şi, cu această ocazie, aş dori să vă prezentăm câţiva dintre sportivii secţiilor masculin şi feminin ai Clubului Sportiv Şcolar Craiova. Am să încep cu fetele şi le prezint pe cele mai mici sportive, care au fost medaliate la campionatele naţionale de copii. Este vorba de Roxana Nedelcu, Maria Nedelcu şi Clara Neaţu, care în această vară au obţinut locul al III-lea la Concursul Naţional Paleta de Argint, în proba pe echipe. În proba simplu, primele două sportive au obţinut locul 8, respectiv 16”, ne-a precizat Cătălin Georgescu, antrenor lot fete la C.S.S. Craiova. În lotul tenismenelor au mai fost Larisa Malea – locul I la Paleta de Argint 2012 echipe şi participantă la Top 12 România în 2013, Iulia Decă – locul I Paleta de Argint 2012 echipe, locul VI la Compionatul Naţional Echipe categoria Juniori III Buzău 2015, Andra Tudoraşcu – ocupanta locului al III-lea la Paleta de Argint 2013 echipe, Luiza Popescu – câştigătoarea locului I la Openul Italiei de Cadeţi şi Juniori desfăşurat la Lignano, Sabbiadoro 2014; locul al III-lea la Competiţia Internaţională Prague Grand Prix 2014 ţinut în Cehia şi locul al VI-lea la Campionatul Naţional Echipe Juniori 1 de la Câmpulung Muscel 2015. Nu au lipsit Alina Iancu – locul al IV-lea la Campionatul National Echipe Juniori 2 desfăşurat la Constanţa 2015, Andreea Puiu – locul al II-lea la Campionatul naţional Şcolar, simplu feminin, juniori 2, Constanţa 2015; Oana Anghelescu – locul I la Campionatul Naţional Echipe Seniori Divizia A, iunie 2015, Câmpulung Muscel şi Daniela Bărzoi ocupanta mai multor locuri întâi la campionate şi cupe naţionale. Ultimele două sportive au făcut parte din Lotul naţional de Perspectivă şi joacă, în prezent, în Campionatul Naţional de senioare al Superligii României.

Atletism în Parcul „Nicolae Romanescu”

O participare liberă la cros s-a desfăşurat în parcul „Nicolae Romanescu”. Aici, aerul proaspăt de toamnă, apa curgătoare şi liniştea timidă a copacilor au fost tot atâtea motive pentru craioveni de a lua parte la o alergare duminicală benefică. Cu mari avantaje pentru aparatului cardio-vascular şi nu numai, ciclismului i-a fost consacrată o atenţie deosebită de foarte mulţi vizitatori ai parcului sus-amintit. Tineri şi vârstnici puteau fi văzuţi, ieri, pe aleile parcului pedalând, arătând că pentru o viaţă sănătoasă nimic nu e prea costisitor.

Sporturile de contact, la fel de incitante

Centrul Civic al municipiul Craiovei a fost ocupat, ieri după-amiază, de practicanţii sporturilor de contact. Karate modern, scrimă şi box au fost provocările adresate spectatorilor. Bine clădiţi fizic, cu mişcări exersate în mii şi mii de repetări, cu o privire care inspiră încredere în forţele proprii, sportivii în cauză au arătat, dacă mai era nevoie, că la performanţă se ajunge doar cu multă muncă şi tot atât de multe sacrificii. De cele mai multe ori, copilăria acestora este cu mult diferită de a majorităţii. Programe riguroase de antrenament, regim alimentar, cantonamente departe de caminul familial, exigenţele muncii în echipă, toate acestea dau un caracter aparte celor practică sportul de performanţă.