Şi-a lovit soţia şi a jucat-o în picioare până a ucis-o

0
122

Un bărbat de 67 de ani, din comuna Goieşti, a ajuns în spatele gratiilor pentru omor calificat, după ce şi-a ucis soţia. Bărbatul a lovit-o repetat cu un ciomag în cap şi peste corp pe femeie, iar când aceasta a căzut la pământ a jucat-o în picioare, la propriu, după cum au stabilit medicii legişti la autopsie. Joi după-amiază doljeanul a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, în baza mandatului emis de Tribunalul Dolj.

Titi Ciută, de 67 de ani, din satul Mălăieşti, comuna Goieşti, a ajuns în arestul IPJ Dolj miercuri după-amiază, pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, o zi mai târziu, joi, 12 septembrie, fiind arestat preventiv pentru 29 de zile în baza mandatului emis de Tribunalul Dolj. „Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. În baza art. 149/1 alin. 1 Cpp rap. la art. 148 lit. c Cpp Dispune arestarea preventivă a inculpatului Ciută Titi, pe o durată de 29 zile, cu începere de la data de 12.09.2013 până la 10.10.2013, inclusiv. În baza art. 151 Cpp dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. Cu recurs”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.

Din cercetările efectuate de poliţiştii de investigaţii criminale sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, s-a stabilit că, miercuri dimineaţa, în timp ce erau cu animalele la păscut, pe un teren agricol de la marginea satului Mălăieşti, între Titi Ciută şi soţia sa, Maria, a izbucnit o ceartă. Titi a pus mâna pe un ciomag şi a început să o lovească pe femeie în cap şi în partea superioară a corpului, până când aceasta a căzut la pământ. Nu l-a oprit acest lucru, aşa că a jucat-o efectiv în picioare, după cum a reieşit din urmele specifice descoperite de medicii legişti la autopsie.

„Din raportul preliminar medico-legal ataşat la dosarul cauzei rezultă că moartea victimei a fost violentă, aceasta prezentând multiple plăgi contuze craniene şi ale membrelor superioare, multiple fracturi costale bilaterale, hemopneumotorax bilateral, ruptură de splină, rinichiul stâng zdrobit. Mai exact, o mulţime de leziuni, care au condus la deces. Autorul a recunoscut comiterea faptei, motivând că soţia sa l-a înjurat şi l-a lovit prima. A fost prezentat instanţei de judecată, care a dispus arestarea sa pe o perioadă de 29 de zile, pentru omor calificat”, ne-a declarat procuror Magda Bădescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.