Ziua Pompierilor, sărbătorită fără demonstraţii, dar în mijlocul craiovenilor

0
112

Cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj au sărbătorit, ieri, Ziua Pompierilor, mai exact 165 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii. Şi tot anul acesta aniversează 148 de ani de la înfiinţarea primei grupe de pompieri în Craiova. Deşi pregătiseră o serie de exerciţii demonstrative pentru craioveni, pompierii au fost nevoiţi să-şi sărbătorească ziua cu sobrietate, dată fiind situaţia tragică din Moldova, unde colegii lor intervin în forţă. Au fost premiaţi, însă, membrii Serviciilor Voluntare şi profesioniste de pompieri din judeţ, cele mai bune desene ale copiilor şi cei prezenţi au putut vedea o parte din tehnica folosită la intervenţii.

Deşi în mijlocul craiovenilor, ca de obicei, pompierii şi-au sărbătorit, ieri, ziua, fără defilări şi demonstraţii spectaculoase. Asta pentru că „de la centru” s-a recomandat renunţarea la obişnuitele manifestări, întrucât pompierii din galaţi sunt angrenaţi, împreună cu alte forţe de intervenţie, în lupta pentru salvarea vieţilor oamenilor loviţi de inundaţii. Au fost însă premiaţi componenţii Serviciilor Voluntare şi ai Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă care au reprezentat Doljul cu cinste la nivelul ţării, au primit premii şi elevii care şi-au expus desenele pe esplanada Teatrului Naţional „Marin Sorescu”, apoi craiovenii au fost invitaţi să vadă o parte din echipamentele folosite în intervenţii şi chiar să le încerce, mai ales spre deliciul celor mici, care au urcat în toate autospecialele şi au alergat de la scafandri la paramedici sau în corturile de prim-ajutor.

„Se împlinesc 165 de ani de la Bătălia de pe Dealul Spirii. Noi pregătisem o serie de activităţi pentru a prezenta o parte din aspectele vieţii de pompier, însă, dată fiind conjunctura, a trebuit să renunţăm la ele. Suntem însă, mereu în mijlocul oamenilor, iar colegilor mei, de ziua noastră, vreau să le urez sănătate, să aibă grijă şi să se întoarcă cu bine acasă de la fiecare intervenţie”, a spus col. Constantin Florea, inspectorul şef al ISU Dolj.