Samsung poate lansa un smartphone cu o nouă tehnologie a bateriilor!

0
343

Samsung va lansa un smartphone alimentat de o nouă tehnologie cu baterii grafenice care se poate încărca complet în sub 30 de minute în 2020 sau, eventual, în 2021, potrivit prolificului blogger despre gadget-uri, Evan Blass, pe Twitter.
Smartphone-urile de astăzi alimentate cu baterii tradiționale de ioni de litiu se pot încărca în mod normal în aproximativ o oră și jumătate. Cea mai rapidă încărcare despre care am auzit este încărcătorul de 45W Samsung pentru Galaxy Note 10, despre care compania spune că poate încărca complet telefonul într-o oră.
În tweet-ul său, Blass spunea: “Bateriile cu ioni de litiu sunt … suboptimale. Samsung speră să aibă cel puțin un telefon, fie anul viitor, fie în 2021, mi se spune, care va avea în schimb o baterie grafenică. Capabil de încărcarea completă în mai puțin de o jumătate de oră, ei mai trebuie să crească capacitățile în timp ce scad costurile”.
În 2017, Samsung a anunțat că își dezvoltă tehnologia bateriei grafen, spunând: „În teorie … [o baterie cu grafen] necesită doar 12 minute pentru a fi încărcată complet”.