21 mil de dolari pentru dezvoltarea bazei Mihail Kogalniceanu

0
155

Preşedintele american Donald Trump a promulgat bugetul apărării SUA pe 2019, în care este menţionat că forţele americane vor continua să se desfăşoare prin rotaţie în sud-estul Europei, inclusiv în România şi Bulgaria.

În actul promulgat de liderul de la Casa Albă se arată că Statele Unite vor aloca un buget de 21,651,000 de dolari (24,736,254 euro) pentru dezvoltarea Locaţiei avansate de operaţiuni (FOS) Mihail Kogalniceanu. Suma este alocată în sensul achiziţionării de terenuri şi proiecte de construcţii militare.

“Astăzi am promulgat legea H.R. 55145, un act pentru a autoriza alocarea bugetului pe 2019 pentru activităţile militare ale Departamentului de Apărare, pentru consolidare militară şi pentru activităţi de apărare al Departamentulu Energiei”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul Casei Albe.

Potrivt CNBC, bugetul alocat Apărării SUA pe 2019, în valoare de 717 miliarde de dolari, a fost promulgat de preşedintele Donald Trump în cadrul unei ceremonii desfăşurate la baza Fort Drum.