Fostul preşedinte american, Jimmy Carter, are cancer la ficat

0
116

Fostul preşedinte al Statelor Unite Jimmy Carter, în vârstă de 90 de ani, a dezvăluit, într-un comunicat, că are un cancer de ficat care se propagă.

O operaţie chirurgicală în vederea extirpării unei tumori de la nivelul ficatului ”a dezvăluit că sunt atins de un cancer care se propagă la alte părţi din corpul meu”. ”Îmi voi reorganiza timpul pentru a urma tratamentele necesare”, anunţă Carter, care a fost preşedintele Statelor Unite din 1977 şi până în 1981. Cele două surori, fratele şi tatăl lui Jimmy Carter au murit toţi de cancer de pancreas.

Carter a rămas o persoană activă, conducând numeroase misiuni de observare în alegeri. La sfârşitul lui aprilie şi începutul lui mai, el a efectuat o vizită la Moscova, apoi în Palestina şi Israel.

La jumătatea lui mai şi-a scurtat o vizită în Guyana, din motive de sănătate.

”Vă mulţumesc pentru că v-aţi gândit la bunicul meu şi v-aţi rugat pentru el”, a reacţionat într-un mesaj postat pe Twitter Jason, nepotul lui Jimmy Carter.

Jimmy Carter, cel de-al 39-lea preşedinte american, l-a succedat pe Gerald Ford şi a pierdut alegerile prezidenţiale din 1980 în faţa lui Ronald Reagan.