Andronescu anunţă începutul digitalizării: Anul acesta o să răspundem aşteptărilor generaţiei pe care o avem acum în şcoli

0
304

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat, astăzi, la Teleorman, că anul acesta va începe procesul de digitalizare a sistemului de învăţământ, astfel încât şcolile să răspundă aşteptărilor pe care le are generaţia de acum.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, azi, la Teleorman, unde participă la alegerile organizaţiei judeţene a PSD, că digitalizarea va duce la creşterea calităţii procesului de predare. „Anul acesta o să pornim digitalizarea, o să facem un salt în creşterea calităţii procesului de predare. La întâlnirea pe care am avut-o sub egida preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, la întâlnirea cu miniştrii Educaţiei din toate ţările, toţi îşi pun cam aceleaşi probleme pe care ni le punem şi noi, în care pe primul loc este digitalizarea sistemului. Generaţia pe care o avem acum în şcoli este o generaţie care are alte aşteptări, nu mai este asemănătoare generaţiei de acum cinci ani sau de acum zece ani, şi sigur că noi trebuie să încercăm să facem şcoala în aşa fel încât să răspundem aşteptărilor lor”, a spus Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educaţiei a anunţat că la Ministerul Dezvoltării sunt depuse peste 5.000 de proiecte care vizează reabilitarea şcolilor din România. „Sunt la Ministerul Dezvoltării 5.095 de proiecte pentru reabilitarea şcolilor, nu este deloc puţin, asta înseamnă cam jumătate din şcolile care există în România. Sigur, investiţiile se eşalonează pe ani, dar cred că şi dumneavoastră vedeţi ce se întâmplă în şcolile din Teleorman, unde în fiecare an se mai adaugă câte ceva”, a mai spus Ecaterina Andronescu la Conferinţa extraordinară de alegeri a organizaţiei judeţene a PSD Teleorman. (Sursa: Mediafax)